zondag 29 juli 2018

Speeltijd met The Eli Monster

The Eli Monster kende ik vooral van enkele geweldige jurkpatronen voor meisjes die behalve hun look ook opvielen met hun namen zoals bijvoorbeeld de Zonneschijn dress en de Appelstroop dress. Moest ik hier een meisje hebben zouden die patronen hier zeker gebruikt worden. Toen ik de foto van de Speeltijd shorts zag bij de testeroproep kreeg ik zin om mee te doen en ik had geluk om te mogen testen.



De Speeltijd short - een geweldige naam trouwens! - is een toffe short in geweven stof om netjes voor de dag te komen, maar zeker comfortabel genoeg om voluit te kunnen spelen. De short heeft een mooie pasvorm en komt met verschillende opties en dat voor kinderen in de maten 3 t/m 12 jaar.



Samen met Giel koos ik voor de schuine steekzakken vooraan (ipv ronde zakken) en de opzetzakken achteraan (ipv paspelzakken). Op basis van zijn maten gingen we voor een verlengde 6 jaar. De short heeft een knoop en een rits en kan eventueel met een aanpasbare elastiek gemaakt worden, maar ik maakte de basisversie zonder elastiek.



In zo'n short zit natuurlijk iets meer werk, maar eigenlijk viel het heel goed mee en het is zo'n resultaat waar je van kan genieten. Ook al heb ik geen schrik om een rits in te zetten, voor een broekrits kan ik wel nog een tutorial gebruiken. Steph werkte een beetje anders dan ik gewend was, maar wel op een manier die me heel erg ligt. De tutorial bij het patroon zal dus nog eens bovengehaald worden als ik een rits moet inzetten.



De short was klaar om foto's te nemen maar daar moest natuurlijk nog iets op gedragen worden. Ik nam een wit T-shirt en pimpte dit met flock. Giel vond mijn idee om er "speeltijd" op te zetten helemaal geweldig en met het juiste lettertype zijn we allebei blij van de totale look. Is er dan geen enkele maar? Helaas houdt Giel niet van ritsen en knopen aan broeken en doet hij de short nu aan en uit zonder die open te doen (wat maar heel nipt lukt) en ben ik bang dat hij ze zo gaat stukmaken. Ik twijfel dus ook een beetje om gauw nog een broek met rits te maken voor hem.



Patroon: Speeltijd shorts - The Eli Monster
Stof: voorraad

10 opmerkingen:

  1. Echt heel leuk! Jammer dat hij niet zo van ritsen houdt want het staat toch wel heel netjes deze speeltijd short

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zie dat dus ook heel graag... nu is de vraag of we het aan zijn neefje gaan geven zodat het gedragen wordt zoals het hoort of het risico nemen dat het snel stuk gaat zijn...

      Verwijderen
  2. Heel gaaf en dat shirt, heel leuk bedacht!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Toffe combinatie.Hopelijk krijgt hij ze niet stuk eer de zomer voorbij is!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik laat het hem niet zoveel dragen omdat hij het niet doet zoals het hoort, dus we denken eraan om het aan zijn neefje te geven...

      Verwijderen
  4. Wat een leuke short! En die t-shirt die maakt het gewoon af!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Maar zo leuk samen! Als hij het ook zo leuk vindt, zal hij toch moeten leren ze goed uit en aan te doen hè, anders gaat hij er zelf ook niet zo lang van kunnen genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Ik probeer het aan zijn verstand te brengen, maar hij wilt het precies niet snappen ;)

      Verwijderen
  6. Wauw, wat een mooie set!
    Deze paste helaas niet in mijn agenda want die had ik ook wel graag willen testen ;-)
    Dat wringen om die broeken aan en uit te krijgen zonder die rits open te doen herken ik van ergens...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha, dat is dan toch niet alleen hier! Ik moet ook regelmatig nee zeggen voor een test en als je dan de leuke resultaten ziet blijft dat jammer, maar er is al zo weinig tijd om te naaien wat op de to-do lijst staat...

      Verwijderen