dinsdag 31 juli 2018

Join the circus!

De minibivak in April was zo'n succes dat Giel geen moment twijfelde om mee te gaan op grote bivak, meteen de volle 10 dagen. En behalve het aannaaien van een heleboel labeltjes (op kleding waar ik eerlijk gezegd niet van wakker zal liggen als het niet meer terug komt), mocht ik ook aan de slag met mijn naaimachine om een leuke thema-outfit te maken.



Toen we te horen kregen dat Chiro Beverlo het kampthema Circus had gekozen, stelde ik Giel voor om als "sterke man" te gaan, maar hij ging - heel stereotiep - voor de clown en bleef bij dat idee. Gelukkig deed de goedkope stoffenwinkel in juni een uitverkoop met grote kortingen zodat ik voor bijna geen geld enkele vooral niet bij elkaar passende stofjes vond. De stoffenlappen lagen dus goed op tijd klaar, maar natuurlijk wachtte ik met naaien tot na onze vakantie.



Voor de gilet greep ik naar een patroon van Puperita, de Ants in the Vest, dat ik een hele tijd geleden al maakte voor Giel en dat ik dus niet opnieuw moest overtekenen. Het rode bloemenknoopje koos Giel zelf uit, volgens hem de perfect knoop voor een clown.



Ook voor de broek ging ik voor een vertrouwd patroon, de Seppe broek uit Zelfgemaakte Kleertjes 3, eentje dat hier al vaker gebruikt werd voor pyjama's. De broekspijpen werden met opzet te kort geknipt zodat de gestreepte sokken nog komen piepen (al zie je dat niet op deze foto's). De bretellen en pet vonden we in de verkleedkoffer en maken de outfit helemaal af. 



Patroon vest: Ants in the Vest - Puperita
Patroon broek: Seppe - Zelfgemaakte Kleertjes 3
Stoffen: gekocht bij Infinity Stoffen in Heusden-Zolder


8 opmerkingen:

  1. Volgens mij is deze clown er klaar voor. Zalige inleving ook voor de foto's

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha, ja, ik moet zeggen dat hij bij andere foto's ook vaak zo doet en dan moet ik er de "normale" uithalen. Deze keer mocht het natuurlijk wel ;)

      Verwijderen
  2. Geweldige outfit!
    Zalig hé als ze met zoveel enthousiasme vertrekken op kamp, voor het mamahart wat minder ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is in elk geval heel duidelijk dat hij zich heel goed voelt daar, en dat stelt mij dan ook gerust, maar ik moet zeggen dat ik wel een brok in de keel had en een beetje verloren liep achteraf...

      Verwijderen
  3. Sjieke outfit !! En knap dat Giel al mee op grote bivak gaat. Wij krijgen de dochters met geen stokken mee op kamp...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk eerlijk gezegd niet dat hij vooraf goed kon inschatten hoelang 10 dagen is ;) Ik snap best dat voor sommige kinderen die stap groot is. Giel heeft even getwijfeld, vooral omdat zijn beste vriendinnetje niet mee mocht van haar mama. Hier was de minibivak voor Giel voldoende om hem te overtuigen terwijl dat natuurlijk een groot verschil is. Maar we krijgen elke dag wat foto's te zien en hij straalt!

      Verwijderen
  4. Wat een onwijs leuke outfit!! Zou hem zo in de winkel kunnen kopen!

    BeantwoordenVerwijderen