zondag 9 juli 2017

Stars and stripes



Jullie weten net als ik dat het onmogelijk is een stoffenwinkel buiten te komen zonder nieuwe stofjes... ook al kom je helemaal niet voor die reden in die stoffenwinkel. Vorige zondag ging ik samen met Inge de heerlijke workshop van Bobbinhood volgen in de winkel van Madeline De Stoffenmadam. We waren erg mooi op tijd en hadden dus ruim de tijd om de stofjes te bekijken en te voelen. Mijn aandacht werd getrokken door een dun geweven streepjesstofje, ja, ik heb het voor de streepjes... ik zag er een nieuwe Odette in, de top... of, knip maar wat meer het zijn toch solden, een jurk.



Een beetje spelen met streepjes is altijd leuk, dus de boordjes aan de mouwen en de halslijn staan dwars op de streepjes van de jurk. En als extra maakte ik ook een borstzakje met verticale streepjes. Worden jullie trouwens ook zo gelukkig van mooi doorlopende streepjes?


Het patroon werd verlengd en versmald vanaf de heupen. Na een pasbeurt mochten er nog enkele centimeters vanaf, ik ben maar een kleintje. Ik ben helemaal fan van de afgeronde zoom die vanachter wat langer is, maar wat heb ik gevloekt om die zoom! Na een korte poging met de machine waarbij ik algauw merkte dat het niet ging zoals ik wou besliste ik om de zoom met de hand te doen. Een vervelend werkje maar met een gin-tonic en een ontspannend programma op tv begon ik goed... wat verder gevorderd - zorgde een beetje teveel gin-tonic voor de sterretjes? - bleek het allemaal toch iets minder vlot te gaan. De volgende keer dat drankje toch maar bewaren voor achteraf? 



Ondanks dat gepruts ben ik enorm blij met mijn zomers jurkje. Een heerlijk stofje en een model dat helemaal mijn ding is... wat hebben we nog meer nodig... haja, de foto's! Inge stond paraat en we trokken samen naar de metropool Ham voor de foto's, waar we ons weer een beetje lieten gaan. Niet iedereen bleef droog! Ik beloof je, zot zijn doet geen zeer ;)



Patroon: Odette - La Maison Victor mei/juni 2017
Stof: gekocht bij Madeline de Stoffenmadam
Foto's: Madame Stof

25 opmerkingen:

  1. Die jurk kom ik dan als afgesproken graag een keertje lenen :-), en ja wij doen alles voor de foto he :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke foto's ! Love the dress (and the shoes) !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Danku danku!! Ja, die schoenen vind ik zelf ook super :D

      Verwijderen
  3. Heel leuk stuk! Doorlopende strepen zijn inderdaad super, ik denk wel dat ik er nu eventjes geen meer kan zien 😉

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel!

      Hihi, ja, dat begrijp ik... maar ik zit een beetje in een streepjesfase dus ik moet doorzetten ;)

      Verwijderen
  4. Wat leuk zo'n verlengde Odette jurk! Maar.... zijn er geen foto's van het zotte gedeelte van de fotoshoot? ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Reacties
    1. Dankjewel, ik durf te zeggen dat het één van mijn favoriete stuks in mijn kleerkast is geworden.

      Verwijderen
  6. Reacties
    1. Dankjewel! Het is echt plezant om op deze manier foto's te maken. Veel meer ontspannen dan voor de muur van't huis :D

      Verwijderen