woensdag 31 mei 2017

"Sta ik zo goed op de foto?"
Het Be Positive Patroon van Ottobre is zeker één van de meest gebruikte patroontjes hier. Een comfortabel T-shirt dat er door de combinatie van een gewone en een raglanmouw net iets anders uitziet. Deze keer maakte ik voor- en achterpand met een stofje van Megan Blue Fabrics en combineerde ik met zwart en donkergrijs voor de mouwen.
Ook het patroon voor de short werd al gebruikt en zal in de toekomst waarschijnlijk nog gebruikt worden. Op vraag van Giel maakte ik een maatje groter, alhoewel de kleinere maat ook nog past, al zit die minder ruim. Ik gebruikte een stevige tricot met een jeanslook. Om de steekzakken wat te laten opvallen gebruikte ik de achterzijde van de stof, die ook zichtbaar is aan de omgeslagen boordjes. Om de lijntjes in de gewenste richting te laten lopen moest ik iedere keer het ene pand recht en het andere pand dwars leggen (want de lijntjes staan schuin op de stof). Voor de rugpas zorgde ik ervoor dat de lijntjes dwars kwamen te staan op de lijntjes van de achterpijpen wat wel een leuk effect geeft. Dit was trouwens geen probleem omdat de stof horizontaal en verticaal evenveel rek had.Volgens de werkomschrijving moet je de boordjes enkel op de zijnaden vastzetten, maar dan bleven ze echt niet mooi zitten, dus ik zette er toch een dubbel stiksel op. Op die manier blijft er ook minder zand achter. De achterzakken liet ik trouwens ook achterwege, net zoals de vorige keer. Ik vind het niet storend omdat de short al een rugpas heeft en het is opnieuw een plekje minder waar zand achterblijft ;)Giel heeft nog steeds het liefst dat ik al zijn kleren maak, maar hij heeft niet altijd zin om te poseren. Wat ik ook wel begrijp, ik doe het zelf ook niet zo graag. Anderzijds wil hij wel laten zien wat ik gemaakt heb, maar op een moment dat hij kiest. Vanmorgen meldde hij zelf even dat ik nog geen foto's had gemaakt van dit T-shirt en deze short dus werden er gauw foto's gemaakt voor we naar school vertrokken. Patroon T-shirt: Be Positive - Ottobre 3/2015
Patroon short: Cyriel - La Maison Victor Mei-Juni 2016
Stof T-shirt: Megan Blue Fabrics - gekocht bij Infinity Stoffen Heusden-Zolder 
Stof short: Lelastof


22 opmerkingen:

 1. Toffe combinatie. Grappig dat hij zo poseert 😁 Toevallig ben ik gisteren nog bij Infinity geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En iets naar je zin gevonden?

   Dankjewel, hij begint het goed door te krijgen :D

   Verwijderen
 2. Heel leuk stofje voor de short!
  En klinkt herkenbaar om het zandbakproof te maken! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een heel leuk setje! Heel tof, de combinatie van twee verschillende mouwen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat patroontje vind ik echt origineel, mag al eens voor jongens :)

   Verwijderen
 4. Heel mooie outfit !! En inderdaad een tof t-shirt patroon met die combinatie van mouwen... Voor de short zal je er je gedachten hebben moeten bijhouden, met al die lijntjes 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!

   Hihi, absoluut, en met die korte nachten was dat niet evident :D

   Verwijderen
 5. Echt heel tof. Hij ziet er leuk echt groot en stoer uit zo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Hij is ook echt aan't groot worden, de kleuter is er vanaf!

   Verwijderen
 6. Hahaha, dat zie ik hier niet zo snel gebeuren in de ochtendspits, ik die nog even foto's van een outfit moet nemen ;). Chapeau in ieder geval voor uw kleine vent, hij doet het prima als je 't mij vraagt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Momenteel is hier niet echt sprake van hectische toestanden... Giel wordt wakker tussen 5 en 6u en ik ben nog thuis, dus wel hebben alle tijd om ons klaar te maken. Giel gaat ook graag, dus ik moet ook niet zeuren dat hij zich moet klaarmaken, meestal zeurt hij dat hij al wil vertrekken ;)

   Ik ben zelf ook wel trots als ik de foto's zie :D

   Verwijderen
 7. Heel mooi! Wat tof dat hij zelf achter de foto's vraagt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was blij verrast, meestal kost het me iets meer moeite ;)

   Verwijderen
 8. Oh ja, dat zand in die zakken, gruwelijk :)
  Mooi setje maakte je weeral, ik vind de short zo echt knap!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, echt he... en dan denk je dat je alles eruit hebt, komt er toch nog ergens een hoopje uit...

   Dankjewel!

   Verwijderen
 9. Mooi! Dat t-shirt is hier ook een zeer populair modelleke. En die short, daar ga ik me ook eens aan riskeren. Toftof!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mooi broekje, van die cyrielzakken krijg ik ook de zenuwen, dat hangt nooit mee ga ze de vlgd keer ook volledig vastzetten en ze zijn zo groot van maat he

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo mooi! Dat patroon is idd bijzonder met die combinatie van raglan en gewone mouw, dat zag ik precies nog niet! Heel tof! Ook een leuke broek/short! Zo tof dat hij echt zo graag heeft dat jij z'n kleren maakt! Dat is toch de beste beloning en motivatie tegelijk he! En die fotoshoot is hier meestal ook niet het leukste deel ;-) Ik kan die kindjes idd geen ongelijk geven ;-) Maar gelukkig werken ze toch nog een beetje mee he ;-)

  BeantwoordenVerwijderen