dinsdag 21 februari 2017

Tada-da-da-da-da-da-da-da Batman!

Het is weer tijd voor Carnaval en Giel weet - net zoals vorig jaar - heel goed wat hij wilt. Superheld! En na het zien van The LEGO Batman Movie afgelopen weekend ging de voorkeur uit naar Batman. Mama, die maakt dat wel "eventjes", zoals hij dat zegt ;)


Voor de cape gebruikte ik een fleece dekentje. Ik plooide het dekentje in de breedte en dan in de lengte en knipte in het midden een cirkel voor de halslijn. Zo krijg je een cape met veel volume, wat die van Batman wel mag hebben. Ik tekende met krijt de typische boogjes en knipte die uit doorheen de vier lagen. Dan knipte ik de cape open, maakte een opstaande kraag (dubbel laagje stof en volledig verstevigd) die wat langer is dan de halslijn en zette de drukknopen zo dat de cape net aansluit.


De longsleeve komt - net zoals het fleece dekentje - uit de Zeeman. Ik vond het Batman logo online, traceerde het en sneed het uit met de Cameo Silhouette uit gele flockfolie. Het strijkijzer erop et voila, samen met een zwarte joggingbroek (ja, ook uit de Zeeman), was Batman aangekleed.


Maar geen Batman zonder masker natuurlijk. Het sjabloon voor het masker vond ik online en blijkt qua grootte en oogpositie prima.   Het vilt dat ik thuis had liggen bleek veel te slap, dus ik trok naar AVA, waar het vilt net even slap bleek te zijn. Gelukkig vond ik er wel zwart foam, wat nog beter blijkt te zijn. Een elastiekje erdoor en Batman is er helemaal klaar voor!


Al bij al een snel-klaar-projectje, maar wel met leuk resultaat. Vooral in beweging komt de cape goed tot zijn recht. Giel waant zich een echte superheld en kan nog maar moeilijk wachten tot hij naar school mag als Batman vrijdag. Gelukkig kan hij hier thuis al wat superheldendaden verrichten ;)


Ik ben benieuwd of jullie ook Carnaval outfits maken voor jullie kindjes of misschien zelfs voor jezelf? Zijn dat dan snelle projecten of steken jullie er evenveel tijd en moeite in als in jullie andere naaisels?

16 opmerkingen:

  1. Tof gemaakt! Hier zijn we die verkleedpartijen al lang voor bij. Maar maandag gaan we wel naar de stoet kijken die hier voorbij ons appartement komt. 😁

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een knappe superheld!
    Dit jaar zijn het bij ons gekochte outfits...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel :)

      Ze zullen daar evenveel plezier van hebben denk ik :) Ik heb ook nog even getwijfeld, want iets maken waar veel tijd en moeite in zou steken, zag ik ook niet zitten.

      Verwijderen
  3. Win - win : extra mama-tijd en toffe outfit! Die laatste werkt zelfs stiekem cumulatief op de eerste ;o)Geen slechteriken morgen op school, batman in da house! Leuk gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. amai heel tof en creatief gemaakt! Super gewoon!
    Ik heb nog nooit een carnavals-outfit zelf gemaakt. Ik vind het zo zonde van de tijd en het harde werk om achteraf in de verkleedmand te belanden. Ik maak liever "gewone" kledij waar ik mijn jongens regelmatig in zie rondlopen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Amai, 't ziet er wel helemaal echt uit! Ik maak de verkleedkledij ook zelf. Dit jaar ben ik helemaal loos gegaan, en mogen ze hun 'pak' doordragen als lentejas =)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. amai die is echt goed gelukt! wat heeft Giel geluk met zo'n mama

    BeantwoordenVerwijderen