zondag 4 december 2016

Naaien voor baby's

Tijdens onze vakantie in ItaliĆ« liet een zwangere vriendin me duidelijk weten dat ze het helemaal niet erg zou vinden om als cadeautje zelfgemaakte kleertjes te krijgen. Vaak naai ik niet voor anderen, ook niet als cadeau, maar voor deze gelegenheid maakte ik met plezier een uitzondering. Ik koos opnieuw voor een tuniek/jurk met een legging, met dezelfde patroontjes die ik voor baby Oona gebruikte. 



Ik kocht de stof eigenlijk voor Giel maar vond ze perfect voor baby's. Meervoud, want ik had genoeg om er nog een outfitje uit te halen, ook eentje voor onze eigen spruit, zo heeft hij toch ook zijn eerste zelfgemaakte outfitje in zijn kast. Voor ons stampertje koos ik een raglanpatroontje met een afgerond achterpand en een tricot broekje met boordjes. Over de halslijn - zowel het resultaat als de twijfel of dat vlot over een babyhoofdje gaat - ben ik niet tevreden, dus ik denk die nog los te maken en aan te passen. Maar de combinatie vind ik wel geslaagd. 



En zo had ik in geen tijd 2 baby-outfits klaar, voor een meisje en een jongen... Twinning? Niet echt, de kans dat de twee kleine bengels hier samen mee gespot zullen worden is quasi onbestaande ;) 



Patroon jurk/tuniek: Stars in Blue Sky - Ottobre 6/2015
Patroon legging: Caterpillar legging - Ottobre 1/2015
Patroon raglan: Skogsdjur - Ottobre 1/2016
Patroon broekje: Diagonal - Ottobre 1/2016
Stofjes: Babarum

14 opmerkingen:

  1. Of ze kunnen twinnen of niet maakt niet zoveel uit, het zijn beide toffe setjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig.
    Inderdaad naaien voor anderen is niet altijd gemakkelijk. Jij doet het alvast supergoed.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke combinaties. Ja, die halsboord zou ik wat kleiner maken, de opening zal even groot blijven, maar het zal mooier aanpassen. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik heb dat stofje ook, zalig he! past inderdaad bij alles ;) mooie creaties!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Toffe setjes! Passen inderdaad leuk bij elkaar!

    BeantwoordenVerwijderen