zaterdag 19 november 2016

Finley & Quinn Blog Tour with an early holiday gift!

Perfect timing when Heidi from Pollywoggles Patterns gave me the opportunity to test her latest children's pattern, Finley & Quinn. My son just reminded me of his bathrobe being way too small and the nice terry that was waiting for over a year already to become a new bathrobe.

Perfecte timing toen Heidi van Pollywoggles Patterns me de kans gaf haar nieuwe patroon, Finley & Quinn te testen. Giel had me nog maar eens herinnerd aan zijn veel te klein geworden badjas en aan het stofje dat al meer dan een jaar klaar lag om een nieuwe badjas te worden.

This bathrobe is very comfy and loose, has pockets and a belt stitched on the robe (which is such an advantage and won't have me searching for the belt being used as a leash for one of the cuddly toys). And the collar is really great!

De badjas zit comfortabel en ruim, heeft zakken en een vastgestikte riem (waardoor ik nu niet dagelijks op zoek moet naar de riem die weer als halsband voor een of andere knuffel gebruikt werd). En die kraag maakt het af!
The robe is pretty easy to sew and thanks to the really clear instructions and images I think it's perfectly doable for the confident beginner. The combination of the comfy fit and the soft terry I used make this bathrobe a great success. My son Giel is crazy about it and his cousin already made an order for one!

De badjas is eenvoudig in elkaar te naaien en dankzij de overduidelijke werkomschrijving met duidelijke afbeeldingen is het ook zeker te doen voor de zelfzekere beginner. De combinatie van de comfortabele pasvorm en de heerlijk zachte badstof maken deze badjas tot een groot succes. Giel is er zot van, en Matthéo heeft de zijne al besteld!
Great news! The pattern (1-10T) will be free until the end of the year. All you have to do is join the Pollywoggles Sewing Circle on Facebook. I wouldn't hesitate! Want to see more, check out the other blogs joining in the blogtour!

Goed nieuws! Het patroon (1-10 jaar) is gratis te verkrijgen tot het einde van het jaar. Het enige dat je daarvoor moet doen is lid worden van de Pollywoggles Sewing Circle op Facebook. Ik zou niet twijfelen! Wil je meer zien, neem dan zeker eens een kijkje op de andere blogs die deelnemen aan de blogtour!

Previous blogposts:
Pollywoggles
Soul Fed on Thread
What's Mummy Up To

Next to come:
Biezonder
That's Sew Venice


Patroon: Finley & Quinn Bathrobe - Pollywoggles Patterns
Stof: gekocht bij Lizzy l'Oiseau in Heppen20 opmerkingen:

 1. oooh die is leuk en zo handig die vastgenaaide riem. ik ben de mijne ergens in de was kwijtgeraakt... (waarschijnlijk in een dekbedovertrek, dat schijnen bodemloze vaten voor zo'n dingen te zijn ;-) )
  leuk stofje ook

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, eigenlijk zo simpel zo'n vastgenaaide riem, maar het maakt een verschil!

   Dankjewel!

   Verwijderen
 2. Love your photos!! Your little man is adorable & so full of spunk!! (The robe is amazing too!! I can imagine how soft it is!!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you, Zoe! I just want to cuddle him and his bathrobe all the time :D

   Verwijderen
 3. Kan ik geloven dat hij er blij mee is :-)
  Bedankt voor de tip ivm het patroon, zal dat eens doen sé want hier zijn ze ook zot van badjassen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik maakte me lid van de groep en geraak niet aan het gratis patroon . Wat doe ik mis?
  Mooi gemaakt, leuk stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In de facebookgroep vind je in het vastgezet bericht de code die je moet ingeven om het patroon gratis te krijgen. Op de website http://www.pollywoggles.ca/store/p38/Finley_And_Quinn kan je dan het patroon aankopen, maar wordt ie gratis met de code.

   Verwijderen
 5. Nice & comfy! Die Gieleman kan nu perfect gaan chillen met z'n billen ;o) en de mama erlangs met de babybuik. Hier totaal geen badjasvolk, want dat past niet in de filososfie van het naturisme ;o) maar mss kan ik het nog wel verkocht krijgen als een lookalike cardigan bij Flo in een ander materiaal (sew what you wear)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut :) Giel loopt ook het liefst in zijn bloot gat, maar als het wat frisser wordt, vindt hij een badjasje wel leuk :D

   Verwijderen
 6. He looks like he's having fun and loves his new robe! Thank you so much Tamara!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. He really loves it!! Thank you for making this wonderful pattern and for having me as a tester!

   Verwijderen
 7. He's so adorbale!!! Love to see how they all turned out!!!! lovely write up as well.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you! I really love how different all the robes are and still they all look wonderful!

   Verwijderen
 8. keitof!! en ziet er zalig uit, wil ik zelf ook, haha :-) ik heb me ook maar lid gemaakt dan ;-) bedankt voor de tip!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik ook, jammer dat ik niet meer in een 10T zal passen :D

   Verwijderen
 9. Heel mooi! Goed idee om de band vast te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ja, da's echt een gemak! Niet alleen in het dagelijks gebruik, maar ook bij de was :D

   Verwijderen