zaterdag 1 oktober 2016

Wat kleur in grijze dagen

En plotseling worden er dan toch frissere temperaturen en regen voorspeld. Hoog tijd om in actie te schieten, want Giel is de afgelopen maanden weer gegroeid en vooral zijn broeken mogen wat langer. Giel houdt van "zachte" broeken, maar ik zie hem toch liever niet elke dag in vormeloze joggingbroeken rondlopen. Deze keer koos ik voor de Arrow uit Ottobre, een broek met smalle pijpen, bedoeld om te maken in sweatertricot. Ik koos voor donkerblauw en voegde geen opvallende details toe, want een broek die met vanalles gecombineerd kan worden komt ook wel van pas.De broek zat zo snel in elkaar dat ik dezelfde dag nog een bovenstuk wilde maken. Ik ging door mijn stofjes, bladerde door de naaiboekjes en was enkele uren verder voor ik de knoop doorhakte. Ik koos opnieuw voor het patroon Steampunk uit Ottobre, dat ik al eens maakte in korte mouwen. Maar deze keer ging ik voor lange mouwen en ook een boord onderaan. Het shirt in elkaar zetten nam minder tijd in beslag dan het kiezen van het patroon en de stofjes.De zadelmouw vind ik een fijne afwisseling met de gewone mouw of de raglanmouw en het ziet er ook echt mooi uit vind ik. En blijkbaar ben ik niet de enige, want een dag nadat ik dit shirt in elkaar naaide zag ik dat Bieke ook fan is van de zadelmouw.Na het maken begon ik me af te vragen of het pyamagehalte niet te hoog lag, maar op de neutrale broek vind ik het uiteindelijk wel goedkomen. Kleurrijk en opvallend is ie wel, maar misschien mag dat wel om de grijze herfstdagen wat op te vrolijken. Mijn kleine man die gisteren nog te ziek was om uit de zetel te komen, was toch enthousiast genoeg om me een paar foto's te laten nemen van zijn nieuwe kleren.Stof broek: Droomstoffen
Patroon broek: Arrow - Ottobre Design Kids 1/2016 (vanaf maat 128: Denim Look - Ottobre 6/2015)
Stof shirt: Robots (Megan Blue Fabrics) - Infinity Stoffen Heusden-Zolder
Patroon shirt: Steampunk - Ottobre Design Kids 6/201527 opmerkingen:

 1. Heel mooi! Super leuke combinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Ik ben er ook heel tevreden van! Ik was een beetje bang dat ze te baggy zou zijn rond het kruis of de poep, maar eigenlijk is dit een heel fijn model voor het postuur van mijn zoontje :)

   Verwijderen
 3. Amai op 1 dagje een volledige outfit in elkaar gestoken! Knap en ze zijn beiden heel mooi! Hopelijk is je kleine man snel beter!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! 't Zijn natuurlijk allebei patroontjes zonder hoge moeilijkheidsgraad en de patroontjes moesten niet meer uitgetekend worden. Zo had ik ook nog ettelijke uren de tijd om te twijfelen over de stof en het patroon ;)

   En die kleine man zit alweer helemaal vol streken in plaats van ziektebeestjes ;)

   Verwijderen
 4. keitof zeg! heel leuke stofjes ook, dat past perfect voor de donkerdere dagen! die zadelmouw (die term kende ik nog niet ;-) ik leer bij!) vind ik ook heel leuk! dat broekje vind ik ook wel echt de max, dat ga ik pinnen, want de oudste dochter hier heeft dringend nood aan extra lange broeken... hopelijk wordt je kleine (maar toch ook al grote ;-) ) man gauw helemaal beter!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik twijfelde eerst, maar nu ben ik eigenlijk echt blij dat ik er geen pyama van gemaakt heb!

   Ja, de zadelmouw was voor mij ook een nieuwe term toen ik 'm de eerste keer zag, ik noemde het toen "afgeronde raglan" ofzo :p

   En die kleine man is helemaal beter!

   Verwijderen
 5. Ohja, leve de zadelmouwen! Ik maakte voor mezelf ook een exemplaar, en heb er al stoef mee geoogst. Het ís ook wel net is meer dan een gewone raglan eh! Mooi werk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohja, welk patroon heb je daarvoor gebruikt? Wil ik ook wel voor mezelf!

   Dankjewel!

   Verwijderen
 6. Heerlijke broek! En inderdaad wel leuk zo'n zadelmouwtje, eens iets anders!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, vind ik wel, leuke snit en comfortabel :)

   Voila, vind ik ook!

   Verwijderen
 7. 2 stuks op 1 dag? Dat is het betere werk! De zadelmouw was me onbekend, maar hij is wel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eentje in de voormiddag en eentje 's avonds ;) En een hele namiddag twijfelen en kiezen ;)

   Ja, leuk he :)

   Verwijderen
 8. Amai. Super knap. Een ganse outfit op 1 dag! En super mooi. Hoop dat uw ventje rap beter is. Maar denk wel dat zo een knappe outfit wel stimuleert ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Amai. Super knap. Een ganse outfit op 1 dag! En super mooi. Hoop dat uw ventje rap beter is. Maar denk wel dat zo een knappe outfit wel stimuleert ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel mooi! De trui is inderdaad veel te mooi om als 'pyjama' te bestempelen en die broek past er perfect bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ferm kereltje! Hij staat er goed mee!

  BeantwoordenVerwijderen