zondag 30 oktober 2016

Speeltijd: grenzen verleggen op de Avonturenberg
Toen wij pas kwamen wonen in een deelgemeente van Beringen hoorden we al dat er een nieuwe toekomst zou zijn voor de oude mijnsite. Ik trok al heel wat baantjes in het nieuwe zwembad en ging ook al wel eens langs de winkels op de nieuwe site, maar ik keek toch ook heel erg uit naar de opening van de Avonturenberg. Het klinkt ook zo geweldig, niet waar? Toen we vanmorgen merkten dat het niet alleen zonnig maar ook nog best warm was, was het dus snel beklonken. Op naar de Avonturenberg!Er valt hier heel wat te beleven: wandelen, mountainbiken, klimmen en klauteren, en weer naar beneden glijden. We kwamen rond de middag aan toen het nog erg rustig was maar een beetje later zagen we dat de avonturenberg een grote doelgroep aanspreekt. Kleine kinderen die met af en toe een beetje hulp op ontdekking gaan, grotere kinderen die met een stuk meer zelfzekerheid de verschillende constructies beleven, volwassenen die het kind in zich naar boven laten komen, maar ook wandelaars die de tocht naar boven doen om te genieten van het uitzicht en wat kennis op te doen over de mijnstreek en zijn verleden. 

Je kan de top van de mijnterril bereiken via verschillende trajecten, wij kozen voor de trappen, een pittige klim maar je wordt beloond met een adembenemend uitzicht. Giel had meer interesse voor het water op de top ;) De meeste tijd brachten we door bij het avonturenparcours. Vanop een schommelbankje zag ik mijn voorzichtige verkenner helemaal openbloeien tot avontuurlijke durfal. Ik moet eerlijk zijn dat ik af en toe mijn hart vasthield. Het is echt wel anders dan een speeltuin en sommige stukken van de Avonturenberg vragen best wel wat behendigheid. Blutsen en builen behoren tot de risico's. 


Lekker vuil, gloeiende wangen en glimmende oogjes... en de vraag "Gaan we morgen weer?" maken duidelijk dat de Avonturenberg een groot succes was waar we nog veel vaker naartoe zullen gaan. De Avonturenberg ligt op de site van be-MINE en is gratis toegankelijk. Je kan dichtbij parkeren en er zijn verschillende horeca-zaken in de buurt (of je komt gewoon bij ons op de koffie natuurlijk!)


13 opmerkingen:

 1. We zijn er ondertussen ook al 2 keer geweest. De 2e keer was iets relaxter, omdat Bram erbij was en die met de 2 vlotste naar boven ging via het parcours, maar omdat Bas echt niet stabiel genoeg is (lees :geen evenwicht heeft) en Lou zijn eigen risico's niet kan inschatten, blijf ik het toch een, met momenten, gevaarlijk parcours vinden... Desalniettemin een geweldig tof initiatief! Je hebt een vlotte pen :o) Leuke beschrijving van een al even leuke namiddag, me dunkt :o)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, evenwicht en risico's kunnen inschatten zijn welkome vaardigheden ;) Giel kan daar ook nog wat oefening in gebruiken, maar op bepaalde stukken kon hij al heel goed zijn gang gaan. Maar ik was toch ook blij dat ik er niet alleen met hem was, want op dit moment kan ik hem ook niet bij alles helpen.

   Verwijderen
 2. Ik had er nog nooit van gehoord. Maar het lijkt me wel iets om met sommige kinderen te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is nog maar open sinds half september :) Maar echt wel leuk voor avontuurlijke kinderen!

   Verwijderen
 3. Bedankt voor de tip, die avonturenberg gaan we zeker ook eens beklimmen! Lijkt me supertof!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker doen! En je mag zeker bellen voor dat kopje koffie bij mij thuis of daar ergens!

   Verwijderen
 4. Dit moet ik onthouden, want dit zou mijn jongens ook heel erg aanspreken ... Dus als we ooit eens in de buurt zijn ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohja, die gaan zich daar heel goed kunnen uitleven, denk ik! Ze zijn ook al een stukje groter he, dus zij kunnen zeker het hele parcours aan!

   Verwijderen
 5. Een heel toffe uitstap lijkt mij dat. Bedankt om het met ons te delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk resultaat,staat je beeldig:) infinity stoffen daar rij ik regelmatig ook eens voor om, leuke winkel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Daar had ik nog nooit van gehoord: Avonturenberg. Bedankt voor de tip! Lijkt me leuk om eens naartoe te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is ook nog maar sinds September over, maar zeker eens leuk om te doen met kleine avonturiers!

   Verwijderen