zondag 9 oktober 2016

Slaap zacht, Paw Patrol houdt de wacht!Paw Patrol, ofwel hoor je het in Keulen donderen, ofwel is je kind fan en ken je zelf ondertussen ook de namen, bijpassende kleuren en het takenpakket van elke pup. Ik behoor tot die tweede categorie. Na een jaartje Sinterklaas, Kerst en een verjaardag is de speelgoedvoorraad goed uitgerust en beleven we hier thuis allerhande Paw Patrol avonturen. Nu de merchandising van Paw Patrol helemaal op gang gekomen is, is het dus ook een uitdaging om met Giel in een winkel of supermarkt te komen zonder de vraag te krijgen of hij die koekjes, T-shirt, bekers, ... krijgt.Je zal Giel niet zo snel zien rondlopen in kleding van Cars, Piet Piraat en dus ook niet van Paw Patrol. Ik zie dat niet graag... Behalve op sokken of ondergoed mogen die tekenfilmfiguurtjes van mij enkel ook op pyama's verschijnen. Meestal kan je die spullen ook nog eens spotgoedkoop vinden. Kind tevreden en mama tevreden.Bij Droomstoffen zag ik online een Paw Patrol stofje... maar in't roze... toen bleek dat er heel wat meer Paw Patrol stofjes te verkrijgen waren die niet op de webshop stonden. Yvette was zo vriendelijk een overzichtje te sturen, Giel koos en ik kon aan de slag. Een pyama dus, ideaal voor dit stofje en in geen tijd klaar!Ik nam nog eens het Luis patroon uit Zelfgemaakte Kleertjes 3 in de versie van de longsleeve met V-hals. De longsleeve maakte ik alvast een maatje groter (8 jaar). Voor een gewoon shirt zou ik de 6 jaar nog kunnen gebruiken, maar een pyama mag wel wat ruimer en met een beetje geluk past Giel er dan volgende winter nog in.Voor de pyamabroek gebruikte ik het Seppe patroon uit hetzelfde boek. Eén patroondeel, gespiegeld knippen. Soms mag het leven/naaien toch heel gemakkelijk zijn he :)Stof: Droomstoffen.nl
Patroon longsleeve: Luis - Zelfgemaakte Kleertjes 3
Patroon broek: Seppe - Zelfgemaakte Kleertjes 3 

23 opmerkingen:

 1. heel leuk! En inderdaad dit stofje zou wat druk zijn als gewone trui. Ik hoorde het trouwens in Keulen donderen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die van ons kennen dat gelukkig ook nog niet.... Komt niet op Ketnet, zekers? Maar idd goed opgelost door er een pj uit te maken, zo is iedereen content! Mooi met die V-hals!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig dit soort stoffen voor een pyjama! En zo dankbaar! Kind blij en direct het meest gedragen zelfmaaksel. Hier ligt 'huisdierengeheimen' klaar voor de pyjama's :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ze lijken ervoor gemaakt ;)

   Oh, dat zal ook wel scoren!

   Verwijderen
 4. Super pyjama :) ons zoontje is ook super fan van Paw Patrol. Zelf koop ik ook geen kledij van al die figuren maar zo een pyjama is wel super. Ik ga ook eens kijken naar een leuk stofje. Alleen al zijn gezichtje zal goud waard zijn als hij al de hondjes ziet staan op pyjama :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een pyama of ondergoed van zo'n figuurtjes vind ik de ideale oplossing :)

   Je gaat er zeker en vast mee scoren!

   Verwijderen
 5. Goed opgelost zo! Hier idd ook al die figuren niet op kleding, verschrikkelijk. Een pyjama een enkele keer, mede omdat het zo goedkoop is ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij zal wel helemaal content geweest zijn. Blije pyjama, blije dromen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Met een metekindje dat dol is op 'Paw Patrol' kan ik mij inbeelden dat je wel heel goed gescoord hebt met deze toffe pyjama!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tiens, ik heb dat boek ook, ideale patronen voor een pyjama medunkt:)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Perfect stofje voor een pyjama! Punten gescoord bij Giel

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie pyjama! Wij zijn de paw patrol fase ondertussen voorbij maar ik ken ze nog wel allemaal bij naam en de kleuren enzo ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :) Ik ben al benieuwd wat er gaat volgen op Paw Patrol ;)

   Verwijderen
 11. Die zou hier zeker ook scoren! En ik deel je idee: enkel op pyjama's! (of eventueel een muts ofzo ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen