zondag 10 juli 2016

Speeltijd: waterpret in Bosland - Dommelvallei-Heesakkerpark

Bosland, het is intussen wel duidelijk dat wij fan zijn. Toen we vanmorgen dus gingen kiezen wat we vandaag zouden doen, dacht ik aan dit plekje in Bosland in Overpelt dat ik op de Blog van Sabrina had zien verschijnen en waar we zelf nog niet geweest waren (of ik toch niet meer sinds mijn kindertijd). Een speelbos met waterpret, ideaal met dit warme weer!


Het bos nodigt kinderen uit om zelf op ontdekking te gaan en op verschillende manieren het water te doorkruisen of andere hindernissen te nemen. Zand, stenen en takjes en de levendige fantasie van kinderen zorgen ervoor dat ze zich zeker niet vervelen.


Zowel kleine als grote kinderen (en ja, ook volwassenen) kunnen zich hier uitleven, want er zijn natuurlijke speelelementen met een verschillende moeilijkheidsgraad.


Klimmen, klauteren, door het water ploeteren, over boomstammen lopen of kruipen, slingeren, grachtjes graven, ... opties genoeg!


De absolute favoriet was toch het boomstronkenpad door het water.


Eerst heel voorzichtig, daarna met iets meer - of iets teveel? - lef... kijk zelf maar...


Droge kleding neem je dus best mee ;)

Wij vinden dit rustige stukje bosland opnieuw een aanrader. Dat we dit plekje urenlang voor ons alleen hadden was leuk meegenomen, maar eigenlijk is het ook een beetje jammer dat zo'n mooie en leuke speelplek niet meer bezocht wordt. Met een picknick, zonnecrème en droge kleren amuseren kinderen zich urenlang in de natuur en helemaal gratis.

Meer informatie over Bosland Dommelvallei-Heesakkerpark vind je op de website van Bosland, onder andere over de buggyvriendelijke wandelingen (van 1,9km tot 6,6km) en de schattenzoektochten.

Eerder schreef ik ook al over andere Bosland-pareltjes:
- De Lommelse Sahara
- De Bosbewonersroute in het Pijnven
- Avontuurlijke kinderwandeling in het Holven

10 opmerkingen:

 1. Allrighties! Da's perfect iets voor ons :o)Op de bucketlist voor deze zomer! Laat volgende keer gerust iets weten als je speelcompagnie zoekt! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zei het nog tegen Michel dat dit ook iets voor jullie is :D

   Deze week is Giel op kamp, maar binnenkort willen we zeker iets samen doen :)

   Verwijderen
 2. Wauw dat ziet er echt tof uit ! Giel zal zich geamuseerd hebben :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er gezellig uit. Ik wist niet eens dat er zulk moois zo kortbij lag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk ligt er best veel moois in de buurt. Heel veel bosgebieden hebben de laatste jaren een makeover gekregen zodat ze beter toegankelijk zijn en ook meer te bieden hebben :)

   Verwijderen
 4. Ah leuk om dit te zien. Wij gaan er binnenkort voor de eerste keer naartoe.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er super uit! Wij hebben ook een dergelijke plek in de buurt (Hobbeldonk - De Averegten), altijd een succes bij de kinderen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die staat ook al op mijn lijstje, al moeten we daar een beetje verder voor rijden :)

   Verwijderen