woensdag 29 juni 2016

Zonnebrilhoesje: tutorial

Omdat de zomer toch echt wel mag beginnen... of omdat we die zonnebril tenminste mooi kunnen opbergen zolang we'm niet nodig hebben ;)


Een zonnebrilhoesje, het leek me een leuk cadeautje voor alle coole juffen en meesters die mijn zoontje dit jaar gehad heeft. Want behalve zijn klasjuf die een groter cadeau krijgt, willen we toch ook al die andere juffen en meesters niet vergeten. En met maar één kind met één klasjuf heb ik ook nog wel wat tijd om voor hen iets te maken. Ik keek wat rond maar besliste al snel dat ik gewoon een eigen versie zou maken. Een simpele en snelle versie waarvoor je enkel stof (en tussenvoering) nodig hebt, want ook het lintje kan eventueel in stof. Ideaal dus als je een last-minute cadeautje wilt maken.

Nodig:
- Buitenstof: 20cm hoog x 25cm breed
- Binnenstof: 25cm hoog x 25cm breed
- Dikke tussenvoering (eventueel dampkapfilter): 19cm hoog x 24cm breed
- Lint of koordje: 45cm (eventueel te maken met stof of biaslint)


1. Werk de randen van je stofjes af met de overlock of met een zigzagsteek
2. Leg de stoffen met de goede kanten op elkaar zodat de onderzijdes aan elkaar liggen en aan de bovenzijde de binnenstof open ligt.3. Speld en stik vast, knip aan de onderzijde de hoekjes kort langs het stiksel af.


4. Keer om en duw de hoekjes uit. Strijk mooi open en strijk bovenaan de naadwaarde om.


5. Strijk bovenaan een randje om, en plooi dan de binnenstof over de buitenstof zodat de randjes aan elkaar komen te liggen. Strijk om. 


6. Steek de tussenvoering tussen de stofjes, plooi de randjes terug om, speld vast en stik met een rechte steek op 3.5 of 4.


7. Plooi dubbel in de lengte met de buitenkantstof op elkaar en speld vast tot aan tunnel aan de bovenzijde. Stik vanaf de plooi tot aan het begin van de tunnel.


8. Keer om en duw de hoekjes uit. Rijg je lintje door de tunnel en je zonnebrilhoesje is klaar voor gebruik!Wil je geen accentstofje bij de tunnel, dan wissel je gewoon binnen-en buitenkant. Dus alles doe je hetzelfde, maar bij stap 7 doe je dan de andere kant naar binnen. 


Veel plezier ermee!6 opmerkingen: