zondag 3 april 2016

Speeltijd: verdwalen in de Sahara

Bosland, daar wilde ik weer eens naartoe. Bosland is een groot natuurproject dat zich uitstrekt over verschillende Noord-Limburgse gemeenten. Sleutelwoord is toegankelijkheid, het is bos en natuur voor iedereen! Voor wie van sport en activiteit houdt, voor korte en langere wandelingen, voor wie minder mobiel is en het bos in wil met een rolstoel of buggy, voor kinderen die alles willen ontdekken en niet altijd op het pad willen blijven, ...

Afgelopen herfst deden we er nog een avontuurlijke kinderwandeling in het Holven, en nu het lenteweer wat meer van de partij is, zullen zeker ook de andere wandelingen en zoektochten eens aan bod komen. De zon scheen en Giel zag het helemaal zitten, hij koos op basis van de foto's op de website voor de Lommelse Sahara. Heel blij was ik met die keuze want alhoewel ik quasi heel mijn leven vlakbij gewoond heb (langs verschillende kanten) was ik er nog nooit geweest. 

We hadden een heerlijke namiddag - het stralende zonnetje was ook van de parij - en kwamen van het ene mooie plekje in het andere... verrassend soms, het ene moment zit je midden in het bos, het volgende moment sta je op het strand. Door al dat moois werd er niet zo goed opgelet en wisten we niet helemaal meer waar we waren. Eigenlijk was dat wel leuk, zeker omdat Giel al echt een goede wandelaar is en flink bleef stappen. Eens terug in de auto was zijn kaarsje wel uit en viel hij als een blok in slaap.Het mag absoluut gerekend worden tot de mooiste plekjes die ik al gezien heb, en we waren alledrie unaniem, we gaan hier vaker komen. Maar dan wel de pijltjes volgen, al was verdwalen toch ook wel leuk. 

20 opmerkingen:

 1. Oh! Leuke tip!! Wij zijn hier ook leuke uitstapjes aan het ontdekken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad een heel mooi stukje natuur, zo vlakbij ! De uitkijktoren staat precies op 5km loopafstand vanuit mijn achtertuin gerekend. Mijn favoriete plekje om naartoe te lopen, zaterdag was ik er nog voor een harde training in het mulle zand daar. Spiertjes voelen het nog. Prachtige foto's maakte je.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geweldig om zo'n mooi gebied vlakbij te hebben! Zie je de uitkijktoren dan vanuit je achtertuin? Ik kan me voorstellen dat lopen een stuk leuker is in zo'n mooie omgeving, maar dat mulle zand zal het wel extra pittig maken.

   Dankjewel, ik ben ook heel blij met de foto's :)

   Verwijderen
 3. Wie weet maak ik daar onder de vakantie wel eens een uitstapje naar toe met mijn tieners want die wandelen ook nog graag en eens een andere omgeving is leuker,hé!Toffe foto's heb je gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat dit echt een plekje is dat iedereen mooi vindt, dus zeker doen :)

   Dankjewel!

   Verwijderen
 4. Mooie plek om te verdwalen ... en Mr Gielemans zoekt duidelijk het avontuur op ... Hoe diep kan ik gaan zonder dat mijn laarsjes onderlopen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uiteindelijk zijn de voetjes ook niet drooggebleven, al gebeurde dat in een gewone, maar toch erg diepe regenplas. ;)

   Verwijderen
 5. Inderdaad een heel mooi plekje! Leuke foto's, zeker deze van de uitkijktoren. Ben je ook helemaal tot boven in de uitkijktoren geweest?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Giel durfde niet en wilde al vrij snel weer naar beneden, maar sinds die zondag heeft hij wel zijn hoogtegrenzen verlegd, dus wie weet lukt het de volgende keer wel :)

   Verwijderen
 6. Heel mooie foto´s van mijn roots! Moet ik dringend ook nog eens naartoe gaan met de jongens!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ziet er super uit! (en ook wel wat spannend, met verdwalen en al…)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er geweldig mooi uit! Als ik ooit eens in Noord-Limburg ben, weet ik waarheen :-)

  BeantwoordenVerwijderen