dinsdag 26 april 2016

Speeltijd: de Bosbewonersroute in het Pijnven

Al 2 keer schreef ik over onze avonturen in Bosland, maar nog niet over het stukje waar we meestal naartoe gaan, het Pijnven in Hechtel-Eksel. Al sinds Giel er de eerste keer naartoe ging met Opa, Oma en Moeke (mijn oma) is hij zot van dat mooie stukje bos. Als we onze tocht aanvangen zegt hij "Ik weet de weg, volg me maar, we nemen de blauwe route!", loopt hij steevast voorop en als een volleerde gids maant hij ons aan voort te maken en toont hij ons de bosbewoners die we tijdens de wandeling van 2,4km tegenkomen. Het leuke aan zo'n speelbos is natuurlijk dat de kinderen mogen voelen, klimmen, ... en al spelend vanalles bijleren over de natuur.


Elk diertje weet hij ondertussen te vinden, maar als je de Bosbewonersroute voor het eerst maakt, is het soms wel een beetje rond- en opkijken. Dat maakt het zo'n route ook net leuk voor de kinderen. De infopaaltjes staan wel duidelijk opgesteld, zodat je wel weet dat er een diertje te vinden is.


Het is een leerrijke route waar kinderen meer leren over die 10 bosdieren, maar ook over zichzelf. Al is Giel het er nog steeds niet mee eens dat een buizerd lieve schattige diertjes lust. Behalve informatie over het dier, worden de kinderen ook uitgedaagd hun vaardigheden te vergelijken met die van de dieren. Er zullen nog heel wat boterhammetjes gegeten moeten worden om de dieren te verslaan bij de springtest.


Een extra troef zijn de 2 nieuwe speeltuigen die je in het bos tegenkomt, een reuzegrote eikel waar je kan inklimmen (zowel via het blad als via een trapje) en uit kan glijden en een klimtoestel voor nog meer avontuur. Speelweides, picnictafels en zelfs toiletten op korte tijd bereikbaar vanaf de parking en de picnicweide maken het helemaal af.Ook zin om je wandelschoenen aan te trekken en het bos te verkennen? Je zal er geen spijt van krijgen. Behalve deze korte wandeling is er ook een interactieve wandeling van 6,4km en een langere wandeling van 10,3km in het Pijnven.

Eerder schreef ik over:
Bosland de Sahara (Lommel)
Bosland het Holven (Overpelt)

12 opmerkingen:

 1. Bedankt voor de leuke tip! Als het een dezer dagen nog lente wordt gaan we er eens op ontdekkingstocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He, dat ziet er leuk uit! Is hier kwartiertje vandaan, dus die ga ik zeker onthouden!
  (hoe doe jij die fotos zo lang maken of 3 naast elkaar??)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, 't zijn echt leuke bossen voor de kinderen :)

   Ik gebruik Picmonkey.com (het gratis gedeelte), gemakkelijk in gebruik hoor :)

   Verwijderen
 3. Oh die ga ik onthouden! Ziet er erg leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut, Giel blijft het leuk vinden, al hebben we die wandeling al vaak gedaan :)

   Verwijderen
  2. Absoluut, Giel blijft het leuk vinden, al hebben we die wandeling al vaak gedaan :)

   Verwijderen
 4. Oh, wij moeten precies nog eens terug naar daar voor de nieuwe speeltuigen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, dat ziet er geweldig uit! Onze oudste zoon is gek op wandelen, dieren en het bos, dus da's een perfecte combinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohja, dan ben ik er vrij zeker van dat ie dit leuk gaat vinden!

   Verwijderen