dinsdag 12 april 2016

Gratis patroon: Oona bolero voor babymeisjes

Een tijdje geleden naaide ik een outfitje voor baby Oona. Omdat ik niet meteen een patroontje vond voor een bolero voor baby's, tekende ik er zelf één. Op vraag van de leden van Gratis Naaipatronen tekende ik het patroontje nu in verschillende maten, voorlopig 56-80. De interesse voor grotere kindermaten is ook groot en ik wil het patroon dus ook wel voor die maten tekenen, maar ik wil eerst even afwachten hoe de maatjes 56 tot 80 vallen. Het patroon is gratis, maar nog niet getest in alle maten. Feedback is dus zeker welkom!



Klik hier voor het Oona Bolero patroon! Het patroon is enkel bedoeld voor persoonlijk gebruik, verkoop op basis van dit patroon is niet toegestaan. Gelieve het patroon ook niet te verdelen, maar naar hier te linken :)

Het patroon bestaat uit 4 pagina's, printen op ware grootte, zonder aanpassingen, rechtopstaand. Je moet deze pagina's per 2 aan elkaar moet plakken, mooi passend bij de vierhoekjes. Kies een tricot stofje. Naadwaarde moet je zelf toevoegen. Het achterpand knip je aan de stofvouw, de voorpandjes knip je dubbel gespiegeld.


Leg een voorpand op het achterpand, goede kanten tegen elkaar en speld de schoudernaad/bovenarmnaad vast. Stik vast en doe hetzelfde met het andere voorpand.
Speld de zijnaden vast, met de goede kanten op elkaar en stik vast.
Werk de boordjes af hoe jij het liefst wilt, 2x omstrijken en vastnaaien met een tweelingnaald, of met een rekbaar boordje.

Veel succes en laat zeker weten wat je ervan vindt! En als je foto's hebt, ben ik altijd geïnteresseerd die te zien!


24 opmerkingen:

  1. Knap van je dat je zo iets zelf kan tekenen en dat wij er mee van kunnen genieten om zo iets liefs te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tof gedaan! Als ik nog een baby had zou ik het direct uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tof! Deze komt op mn todolijstje! Bedankt voor om het patroon te delen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Tof! Deze komt op mn todolijstje! Bedankt voor om het patroon te delen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Tof! Deze komt op mn todolijstje! Bedankt voor om het patroon te delen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel knap van je om dat zelf te tekenen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo schattig voor die kleine meisjes! Dankjewel om het met ons te delen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ziet er tof uit! Nu nog tijd vinden om het te maken...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Moooooooi ... ik maak er eentje voor Ella, dan is het meteen getest :-) maatje 80 heeft ze al

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Eeg leuk patroon! Het is vaak lastig om iets bijpassends voor n jurkje te vinden maar dat is met dit patroon opgelost!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat probleem had ik dus ook toen ik een outfitje maakte ;)

      Verwijderen
    2. Ja, dat probleem had ik dus ook toen ik een outfitje maakte ;)

      Verwijderen
  11. Oh super leuk en super makkelijk om voor vijpassende kleedjes eentje te maken ja! Ik popel van ongeduld op de grotere maatjes. Alvast suoer bedankt voor het delen!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Leuk patroontje! Ik ben hem aan het vergroten naar maat 104/110 voor moijn dochtertje op dit moment. Heb een mooie jurk voor haar gemaakt vandaag met een blote rug, dus een bolerootje erover heen is super voor de wat frissere dagen. Benieuwd of het gaat lukken! Bedankt iig voor het patroontje, ga hem zeker ook gebruiken voor mijn babygirl die binnenkort geboren hoopt te worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hai!
    Wat een mooi bolero'tje! Voor mijn kleine bruidsmeisje wil ik er 1 maken in maat 86/92. Heb je die toevallig ook? En zo nee, hoe zou ik hem moeten vergroten?
    Groetjes,
    Marleen

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Good day. Quick loans Service available here. I am a private loan lender that gives out both business and personal loans to individual at a low interest rate of 2% no matter your location. If you are interested Contact me (Whats App) number:+917310847059 sumitihomelend@gmail.com Mr. Sumiti

    BeantwoordenVerwijderen