dinsdag 12 april 2016

Als het kriebelt moet je naaien...

Het kriebelt hier, bij u ook? Zin in meer zonnige dagen, buitenspelen, terrasjes doen, buiten eten, ... en blote armen en benen natuurlijk! Maar helemaal klaar ben ik er nog niet voor. Na de zoveelste groeischeut heeft Giel nog behoorlijk wat aanvulling nodig in zijn kleerkast, en ook Matthéo wil nog wat T-shirts. Ik gebruikte één patroontje in dezelfde maat om voor beide heertjes een nieuw T-shirt te maken. Simpel, snel en toch leuk. 


Het patroon "Steampunk" komt uit Ottobre 6/2015, de wintereditie, maar van een lange mouw is snel een korte gemaakt natuurlijk. Behalve de aanpassing naar korte mouwen tekende ik ook naadwaarde bij aan de halslijn. Na ooit een veel te ruime halslijn bij een ander patroon van Ottobre doe ik dat nu standaard en tot nu toe met succes. Eraf knippen kan altijd nog ;)  Het is een model met zadelmouwen, ik wist trouwens niet dat het zo genoemd werd, dus weer iets bijgeleerd. Zo'n zadelmouw is quasi even gemakkelijk als een raglanmouw als je niet graag gewone mouwtjes inzet. En ik vind het ook wel iets hebben. 



Voor Giel ging ik aan de slag met een stofje dat ik een tijdje geleden kocht bij Lelastof, Moon van Lillestoff. De laatste tijd is Giel erg geïnteresseerd in de ruimte en de planeten, dus vallen ruimtestofjes zeker in de smaak. Er ligt er trouwens nog eentje klaar. Voor Matthéo een leuk pinguinstofje, want dat is zijn lievelingsdier. 





Patroon: Steampunk - Ottobre Kids 6/2015
Stof: Moon van Lillestoff - gekocht bij Lelastof
Pinguinstof - gekocht op het Stoffencircus

16 opmerkingen:

  1. Beiden zijn mooi gemaakt en ik wist dat ook niet dat het zo noemde,nooit te oud om bij te leren,hé!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voila, dan zijn we al met twee een beetje slimmer :D

      Dankjewel!

      Verwijderen
  2. Heel mooie t-shirts. En inderdaad de halslijn valt breed. Een goed idee om wat extra bij te tekenen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Slim gezien van die halslijn. De jongens zijn weer ferm gesteld!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jaja, en willen dan eigenlijk elk nog eentje zoals de andere :p

      Verwijderen
  4. Weer heel leuke shirts ! en wat een leuke kuif !

    BeantwoordenVerwijderen