vrijdag 5 februari 2016

Leve het piratenleven! Hip hip hoi!

Dat hij Piet Piraat wilde zijn met carnaval en nee, niet opnieuw spookje zoals met Halloween... en nee, ook geen superheld zoals vorig jaar.. dat ik wel even een piratenpak kon naaien en dat ie me wel zou helpen. Jaja, helpen zoals in "ik zal je eens exact vertellen hoe ik het wil".Want de ene piraat is de andere niet. Piet Piraat heeft een zwarte broek. Ok√©, dat lukt nog wel! Er lag hier nog zwarte stof en het Cisse-patroon was nog niet weggelegd. En een rode jas... met goud! En plooidingen aan de mouwen.  Kijk maar op je congkoeter! Zucht... Ging ik dit echt zelf doen of ging ik toch maar belachelijk veel geld betalen voor een Studio 100 pak uit de winkel... Zelf doen dus...

Gelukkig had ik het perfecte stof liggen. Toen ik pas begon met naaien kocht ik spotgoedkoop demonstratiegordijnen in de Hema, waaronder eentje in mooi rood fluweel. Perfect voor een piratenjas. In een Ottobre (1/2015) vond ik een patroon voor een meisjesjas dat ik als basis kon gebruiken. Het achterpand wijzigde ik wel, ik deelde bovenstuk en onderstuk in 2 en zette een stolpplooi in het onderstuk zodat de jas nog wat meer allures kreeg.  De grote manchetten tekende ik zelf, al had ik ze er achteraf gezien beter net wat anders opgezet, maar dat weten we voor de volgende (ahum!) keer. Met gouden lint werd het voorpand verder Piet Piratig gemaakt en gelukkig vond zoonlief het met 6 genoeg want dat lint schoof alsof het op ijs lag... De mouwen werden verder afgewerkt met sierkant. Die spoot ik eerst goud, want ik vond geen gouden en het moest echt wel goud zijn (kijk maar op je congkoeter!). Met knoopjes, die ik ook goud spoot werkte ik de manchetten nog een beetje af.Dezelfde sierkant werd gebruikt om een goedkope longsleeve te pimpen. Ik naaide gewoon strookjes sierkant vast en liet ze wat breder uitlopen. Zoonlief zag dat het goed was. Met een "echte" Piet Piratenhoed en een verrekijker was het plaatje compleet.Gisteren was het even spannend want Giel Piraat had buikgriep. Traantjes dat hij niet naar school mocht en bang dat hij vandaag ook thuis ging moeten blijven. Maar daardoor luisterde hij wel goed, deed een stevige dut in zijn kajuit (de zetel) en vandaag ging hij goedgemutst en trots naar school. Ahoy piraatje!

Stof jas: Demogordijn uit de koopjesbak bij Hema
Patroon jas: aangepaste Messy Plaid uit Ottobre 1/2015
Stof broek: Lizzy l'Oiseau
Patroon broek: Cisse Zonen09
Longsleeve: Action
Knoopjes: Action
Gouden spuitverf: Action
Sierkant: Nostex Hasselt
Gouden sierlint: Veritas
Verrekijker en piratenhoed: Vatana

35 opmerkingen:

 1. Wauw - hier een piraat met kostuum uit de wibra... Dit is zo geweldig als je dat kan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :) Ben ook wel blij met het resultaat! Een jaar geleden zou ik het ook niet gekund hebben :)

   Verwijderen
 2. Wauw ! Veel schoner dan een studiohonderdkostuumpje !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze stoere piraat is helemaal klaar voor actie dankzij mama! En...congkoeter?! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal geslaagd! Heel tof gemaakt! Hopelijk speelt hij er thuis nog veel mee, anders al dat werk voor niks... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Meestal houdt hij verkleedkleren maar een paar minuten aan en nu loopt hij er de hele tijd in rond, dus hopelijk blijft dat zo :) We gaan ook nog naar de Piet Piraat show binnenkort, dus dan zal het ook nog wel eens gedragen worden :)

   Verwijderen
 5. Supermooi gedaan! Wees maar fier op jezelf.
  Blij dat de kleine piraat op tijd genezen was voor het carnavalsfeest :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :) Best wel fier ja! Jammer genoeg is ie opnieuw ziekjes :/ Maar ja, hij heeft tenminste carnaval op school gehad!

   Verwijderen
 6. Helemaal geslaagd, een knappe piraat!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super ! Heel knap gedaan ! Giel ziet er als een echte piraat uit !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Piet Piraat staat hier nu geregeld al eens op en ik moet zeggen dat het echt heel goed gemaakt is. Je kan misschien nog kostuums voor studio 100 gaan maken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die kunnen wel dik betalen zeker? Dan overweeg ik het nog ;) Nee, zo'n kostuum maken is voor een keertje leuk, maar geef mij toch maar gewone kleding!

   Verwijderen
 9. Dat is echt een leuke en een mooie! Ik heb hem gepind :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waw, respect dat je dit hebt gedaan. Ik heb nog geen verkleedkleren zelf genaaid, en dat in een carnavalsgekke omgeving. Ik vind het zoveel werk voor 1 tot max 3 dagen. Maar ik heb me voorgenomen daar volgend jaar verandering in te brengen. Wel alleen als de oudste het echt graag wil...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Nooit gedacht dat ik het zou doen ;) Ik hoop dat het pak toch iets vaker gedragen zal worden, om te spelen ofzo.. maar Giel is niet zo'n verkleedman, dus we zien wel...

   Verwijderen
 11. Gelukkig kon hij naar school, wat een prachtige Piet Piraat! En ik zie niks mis aan die manchetten, helemaal knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :) Ben ook heel blij dat ie naar school kon! Die manchetten hadden beter wat verder gedraaid gezeten, maar ja, detail zeker? :p

   Verwijderen
 12. Wauw! Super! Ontzettend toffe vest. Is duidelijk veel werk in gestoken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :) Het heeft wel wat moeite gekost maar het was het waard :)

   Verwijderen
 13. Wauw! Super! Ontzettend toffe vest. Is duidelijk veel werk in gestoken!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. impressed... hier wordt op het moment een ECHT Ninjaturtlepak gevraagd... pff

  BeantwoordenVerwijderen