dinsdag 23 februari 2016

Kids Clothes Week



Gisteren was de start van de eerste Kids Clothes Week van 2016. Vier keer per jaar is er een challenge om 7 dagen lang elke dag minstens 1 uurtje te naaien voor je kinderen. Er is ook een thema, dit jaar is het thema "Toys". Ik doe voor het eerst mee, maar ik ga me niet echt met het thema bezighouden. Gewoon een weekje waarin ik mezelf wil uitdagen om heel wat items van het to-do lijstje af te vinken. Meer concreet, ik wil me niet uitdagen tot één uur per dag, maar tot één kledingstuk per dag. Dat wil zeggen dat ik tegen zondag 7 items genaaid zal moeten hebben. Best pittig, zeker aangezien ik zaterdag een dagje ga wellnessen met mijn beste vriendin.



Mijn to-do lijstje voor deze week ziet er zo uit:
- Jacob broek - check!
- Victor broek - check!
- Domi Sweat Pants
- ADVTee
- shirt waarvan patroon nog te kiezen
- longsleeve waarvan patroon nog te kiezen
- hemdje

Pittig lijstje als je't mij vraagt, maar gelukkig wel al 2 productieve dagen achter de rug en dus ook al 2 items afgevinkt! En project nummer 3 is al getekend en geknipt. Goed begonnen is... 

Wie doet er nog mee? Welke uitdaging ga je aan? Doe je wel eens mee aan andere challenges?


21 opmerkingen:

  1. Ooooh ik wou graag een keer meedoen en zie nu pas dat het al bezig is :-( volgende keer dan maar. Waar kan je eigenlijk best zien wanneer dat is?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kan je inschrijven en dan krijg je een mail iedere keer als er bijna eentje start, dus 4x per jaar. Er is ook een blog die je kan volgen, maar dan zijn er natuurlijk vaker berichten (maar ook giveaways). http://www.kidsclothesweek.com/

      Verwijderen
  2. Heel moedig, ik ben benieuwd naar je resultaten! Veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk initiatief! Ik ben de week alvast goed gestart, maandag heb ik een viertal uur genaaid, gisteren ongeveer 2 uur. Maar komend weekend ben ik niet thuis, dus zal de trend niet verder kunnen zetten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geweldig! Ik ben er zaterdag ook niet, maar we zitten toch al over het gemiddelde van 1 uur per dag ;)

      Verwijderen
  4. Reacties
    1. Ja, een beetje wel :p maar een uitdaging mag wel een uitdaging zijn he!

      Verwijderen
  5. oh wauw!!! ik ben benieuwd en ga zeker volgen! Voor mij vallen die weken altijd samen met super drukke werk weken. Dus mijn voornemen deze week is rustig te genieten van de naaisels van anderen :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah, da's jammer, maar lekker kijken wat de rest maakt en veel inspiratie opdoen is ook leuk he!

      Succes op het werk!

      Verwijderen
  6. ik doe mee maar ik heb mijn blogpost over de 2 jurkjes nog niet klaar. en ik geraak er maar niet uit of ik nu een broek wil maken voor de dochter, of nog een kleedje (tricot) en als het dat kleedje wordt, dat is zo mooi in mijn hoofd, maar ik heb er geen patroon voor, ook niets dat er op trekt. of maak ik gewoon een juliasweater en waag ik mij aan de billie voor de zoon? en wat hebben streepjes te maken met het thema van de KCW? ... je ziet het, stressssssss, maar van de plezante soort

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn blogposts met de creaties zullen ook wat later komen, deze week full focus op het naaien zelf :D

      Hihi, herkenbaar, de eerste stuks wist ik ook goed wat ik wilde en nu begint het kiezen toch ook weer wat moeilijker te worden :)

      Verwijderen
  7. Toen ik de datum van deze kcw zag, bleek ik nog niks in m'n agenda te hebben. Ik heb even overwogen om mee te dien, maar "gelukkig" deed ik dat niet, want m'n man is ziek en ik probeer slaap in te halen van een week te laat gaan slapen. Op een dag doe ik mee! Mijn challenge deze week (lees: dit weekend), is m'n februari knuffel af krijgen. Geknipt is ie al, het naaien vraagt, hoop ik, niet veel tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Timing doet veel he :) Ik had gelukkig veel tijd al heb ik nu net niet mijn doelstelling behaald maar daar kan ik mee leven ;)

      Verwijderen
    2. Timing doet veel he :) Ik had gelukkig veel tijd al heb ik nu net niet mijn doelstelling behaald maar daar kan ik mee leven ;)

      Verwijderen
  8. Ik deed niet echt officieel mee, maar maakte toch één pyjama deze week, en daar ben ik al blij mee. Zeven stuks is heel ambitieus! Maar (aangezien ik achtersta met blogberichten lezen) zag ik her en der al leuke resultaten voorbij komen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah voila :)

      7 is dus ook niet gelukt, al kwam ik er bijna met 6 en zou het me wel gelukt zijn als Giel niet ziek was geworden. Ik ga momenteel ook niet werken he, dus ik kon ook wel meer dan een uurtje per dag naaien ;)

      Verwijderen
    2. Ah voila :)

      7 is dus ook niet gelukt, al kwam ik er bijna met 6 en zou het me wel gelukt zijn als Giel niet ziek was geworden. Ik ga momenteel ook niet werken he, dus ik kon ook wel meer dan een uurtje per dag naaien ;)

      Verwijderen