dinsdag 9 februari 2016

Haai! En een veiling voor Madeline de Stoffenmadam

Word jij wel eens verliefd? Ik wel... vooral op stofjes de laatste tijd ;) Eigenlijk had ik al hier en daar verschillende stofjes gekocht. Na geen stofjes te kopen in November en December liet ik me toch wel gaan in januari. En toen verscheen dit stofje van Finch Fabrics op de facebookpagina van Lelastof. Smoorverliefd was ik! Heel even flitste er door mijn hoofd dat ik echt wel genoeg stofjes gekocht had... maar ik kon er niet aan weerstaan. De reactie van Mr. Gielemans was ook niet mis. Sprakeloos was ie, en dat gebeurt niet vaak! Het was dan ook duidelijk dat dit stofje niet lang in de kast mocht blijven liggen.

Foto van www.finchfabrics.com
Had ik ook nog eens geluk - het voordeel van héél snel te bestellen - dat ik het eerste paneel van de rol had en er dus een stukje extra bijkreeg. Bleek er zelfs een tweede shirt uitgehaald te kunnen worden met een beetje gepuzzel en het kiezen voor een iets kleinere maat. Ik wist meteen wat ik met dat tweede shirt ging doen.


Toen ik hoorde dat de stoffenwinkel Madeline de Stoffenmadam getroffen was door een brand was ik daar niet goed van. Ik was er nog nooit geweest, Lier ligt niet om de hoek, maar ik hoorde alleen maar goede dingen over de winkel en de vriendelijkheid... en de passie waarmee die winkel uitgebaat wordt. Uit ervaring in mijn nabije omgeving weet ik dat een brand echt niet min is... de miserie van alles terug op te bouwen, de administratie die erbij komt kijken, de verzekering die toch nooit helemaal vergoed wat je kwijt bent... Ik ben dan ook blij dat ik op mijn kleine simpele manier een steentje kan bijdragen. Ik veil het kleinste shirt en de opbrengst gaat volledig naar de heropbouw van Madeline de Stoffenmadam (verzending betaal ik dus zelf, maar enkel binnen België).

De veiling gebeurt op mijn facebookpagina en loopt tot 14 februari middernacht. Het shirt is een 104, breedte van oksel naar oksel is 31cm, ruglengte is 44cm. De kleur is op de foto wat fletser, het is meer diepgeel zoals de foto hieronder. Giel is alvast heel blij met zijn nieuwe shirt? Wie kan ik blij maken met het andere?Patroon uit Knippie (Januari 2015)
Stof: Shark Bait (geel) van Finch Fabrics
Gekocht bij Lelastof19 opmerkingen:

 1. Succes met de veiling,hier niemand die daar in past ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had dat stofje nog niet gezien, wel een leuke. Veel succes met de veiling, ik kan het jammer genoeg niet gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, superstofje vind ik! Er is ook een blauwe versie van, die is ook geweldig..

   Verwijderen
 3. Leuk stofje. Hier ook niemand die nog in maatje 104 past 😉 Maar alvast veel succes met de veiling. Ook ik heb nog niks gekocht bij Madeline, maar ze lijkt mij heel sympathieke, energieke madammen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, hier ook niet meer :) Dankjewel, er staat al een heel mooi bedrag op!

   Verwijderen
 4. Tof initiatief. Je moet echt eens een dagje lier met een bezoekje San het winkeltje plannen, dan zie je dat het inderdaad super madammen zijn .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ga ik zeker doen! Was ik sowieso al van plan, maar het was er nog niet van gekomen :)

   Verwijderen
 5. Een hele mooie t-shirt! Ik kan me voorstellen dat hij daar verzot op is :-)
  En wat vind ik het ongelooflijk lief dat je een shirtje veilt voor een winkel waar je nog nooit kwam. Ik werk deeltijds bij Madeline en kan alleen maar beamen dat het een heerlijke plek is. Alvast een hele dikke kus van mij en spring maar eens binnen, An x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga zeker eens langskomen! Het was sowieso al de bedoeling, het was er gewoon nog niet van gekomen. En ik denk maar, alle kleine beetjes helpen!

   Verwijderen
 6. Keimooi t-shirt!
  Jammer genoeg hier geen kindjes, dus ik ga niet bieden op het t-shirt.
  Heb vandaag een naaiboek naar hen opgestuurd. Alle kleine beetjes helpen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel lief van jou! En ja, alle beetjes helpen he!

   Verwijderen
 7. Wat een leuk T-shirt. Hoop dat het op de veiling aardig wat oplevert om Madeline weer op weg te helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er staat al een mooi bedrag op :) En samen met de andere veilingen en acties zal ze toch een fijn steuntje krijgen :)

   Verwijderen
 8. Wat een coole t-shirts!! Stof om in de gaten te houdt. Voorlopig mag ik van mezelf geen stof kopen... Ik heb net hetzelfde met die winkel. Ik ben er nog nooit geweest maar het lijkt me een geweldige plek als je dat zo overal leest. Half december werd ik wel fantastisch geholpen via e-mail door Nancy en An. Ik hoop er op een dag zeker eens naartoe te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga er zeker een keertje naartoe, denk dat ik er met een paar andere dames een uitstap van ga maken :)

   Stofje is echt zalig en de kwaliteit lijkt me ook super te zijn! De blauwe versie is ook zalig :)

   Verwijderen
 9. Echt een kei leuk stofje, en toffe shirtjes. Knap van jou!

  BeantwoordenVerwijderen