donderdag 18 februari 2016

Een streepje voor...

Ik ben nog niet stilgevallen met naaien, integendeel! De afgelopen week naaide ik ijverig verder, maar ik besloot er één blogpost van te maken. Eind januari ging ik een voormiddagje shoppen met mijn schoonzusje. Zij zou stofjes kopen die ik dan op mijn tempo mocht verwerken naar leuke kleertjes voor Matthéo.

Mijn neefje heeft een streepje voor... toen ik mijn eerste stapjes in de naaiwereld zette weigerde Giel de kaptruitjes die ik gemaakt had te passen... Matthéo stelde zich wel kandidaat, was enthousiast en werd de trotse eigenaar van enkele van mijn eerste naaisels. Giel draaide uiteindelijk bij, maar Matthéo bleef toch zowat mijn grootste fan... en hoe kan je weigeren als zo'n tof manneke vraagt "Tante Mara, wil jij dat voor mij maken?"

We kwamen voor het eerst bij De Stoffenstraat in Kasterlee en dat was geen tegenvaller. Integendeel, ik kon zelf ook niet weerstaan aan het vele moois dat er lag en heb ook een stapeltje stofjes voor Giel meegebracht. Voor mezelf kan ik er zeker ook mijn goesting vinden, maar dat is voor een volgende uitstap, eentje dat hopelijk binnenkort gepland wordt met enkele andere naaidames.

De stapel voor Matthéo bestond uit een 3-tal tricotcombinaties en 3 katoentjes voor hemdjes. Maar ik had nog een streepjesstofje liggen dat Sofie al een tijdje geleden gekocht had op een stoffenspektakel met een specifiek patroontje voor ogen, de Triangle uit de Ottobre 1/2015. De stofjes voor de driehoekjes hadden we op dat moment niet, maar ondertussen kon ik met restjes uit mijn voorraad wel een geschikte combinatie voorstellen. Die longsleeve moest er dus eerst gemaakt worden.

Triangle - Ottobre 1/2015

Sofie was onmiddelijk zot van het model in het boekje, en nu ik het gemaakt heb, ben ik ook wel fan. Het was ook leuk om te maken, toch net wat meer werk en precisie dan het gemiddelde tricotwerkje, zeker omdat ik wilde dat de streepjes perfect uitkwamen. Vooral met de halsboord was dat een hele opgave, maar ik mag zeggen dat het gelukt is :)

Om die toch wel indrukwekkende berg stofjes wat kleiner te maken, bleef ik nog even op het tricotpad. Ik maak graag hemdjes, maar daar steekt toch een stuk meer tijd in, dat is dus voor binnenkort. Met Sofie had ik al besproken welke patroontjes er voor de verschillende stofjes gebruikt zouden worden, dus ik kon aan de slag.

Voor het aapjesstofje vond ik het Hello Shark patroon ideaal om terug boven te halen. Matthéo staat erg goed met dit model, hij heeft er al twee, maar ondertussen mag hij een maatje groter. Ik gebruikte de print voor het voorpand en de binnenkant van de kap, het achterpand en de buitenkant van de kap werden donkerbruin, net zoals de boordjes. 't Is één van mijn favoriete Ottobre patroontjes en Giel gaat er zeker ook een versie van krijgen.

Hello Shark - Ottobre 3/2015

Dit stofje trok meteen mijn aandacht, en Sofie was het ermee eens dat Matthéo dit stofje geweldig zou vinden. Mij leek het Be Positive patroon van Ottobre wel geschikt, dus we gingen op zoek naar 2 passende tricots en die vonden we gelukkig. Opnieuw werd de print enkel voor het voorpand gebruikt, het achterpand werd felblauw, net zoals de voormouwen. En het oranjerood werd gebruikt voor de achterkantmouwen en de boordjes. Een felle maar geslaagde combinatie. En dat vond Giel ook, want hij vond het wel wat jammer dat dit truitje naar Matthéo gaat.

Be Positive - Ottobre 3/2015

En dan maakte ik nog een raglan, ook met een patroontje uit Ottobre, want ik wist ondertussen wel welke maat ik daar moest nemen. Het mooie stofje werd gebruikt voor voor-en achterpand deze keer, voor de raglanmouwen en het boordje gebruikte ik zwarte tricot. Ik werkte de mouwen wel af met de tweelingnaald met naaigaren in de groene kleur van de print, wat toch net ietsje extra geeft.

Bla-Bla - Ottobre 1/2016

Het streepjesshirt is al in gebruik, het stapeltje met de rest ligt klaar. Nu is Giel aan de beurt, zo zegt ie zelf. En ik kan 'm geen ongelijk geven ;) 


24 opmerkingen:

  1. Waauw!! Jij bent goed bezig geweest! Die met het driehoekje is echt super!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reacties
    1. Zo'n shirts gaan wel vooruit, maar voor een keer wel leuk om snel veel resultaat te hebben :)

      Verwijderen
  3. Mooie collectie! Knap gedaan! De gestreepte is de max!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuk stapeltje, die heeft geluk met zo'n tante

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Die gaat hier voor de zomer ook eens gemaakt worden denk ik :) Dat shirtje is echt tof!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat heeft die bovenste een heel mooi detail met die driehoek!
    Groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Waauw zo ijverig seg! Goed bezig.
    En zo mooi allemaal <3

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heerlijk! Ik hou zo van tricot shirtjes. Die triangle kende ik nog niet, eentje om te onthouden! En de streepjes zijn alvast perfect!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En kinderen dragen dat toch meestal nog liever dan hemdjes he :)

      Verwijderen
  9. Wat een toffe shirts! Het idee van print voor voorpand en achterpand effen ga ik onthouden. Die Hello Shark is ook tof!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat doe ik best veel... ik vind het vaak toch mooier uitkomen, toch wat minder druk als je een drukke print gebruikt... enige nadeel is dat je wel steeds met best veel stof overblijft en als je dan niet houdt van matching outfits... achja, ondergoed kan er ook nog gemaakt worden of ik moet eens een ruilactie houden :D

      Verwijderen
    2. Dat doe ik best veel... ik vind het vaak toch mooier uitkomen, toch wat minder druk als je een drukke print gebruikt... enige nadeel is dat je wel steeds met best veel stof overblijft en als je dan niet houdt van matching outfits... achja, ondergoed kan er ook nog gemaakt worden of ik moet eens een ruilactie houden :D

      Verwijderen
  10. Waw, die Triangle vind ik echt super!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik deed gelijk weer heel wat inspiratie op dankzij je post. Massa's te verwerken tricootjes hier;-)

    BeantwoordenVerwijderen