dinsdag 14 juli 2015

How to make a girl smile!

Tijdens de vakantie heb ik wat minder vrije tijd, maar ik probeer toch zoveel mogelijk achter de naaimachine te kruipen. Mr. Gielemans mocht vandaag naar een verjaardagsfeestje van een vriendinnetje en toen ik vroeg wat hij haar cadeau wilde geven zei de vrouwenkenner: "Een jurk, mama, een roze! Dat vinden meisjes mooi! En jij moet die maken!".

Een meisjesjurk! Als mama van één zoontje maakte mijn hart toch wel een sprongetje want er zijn zoveel leuke patroontjes en stofjes die ik steeds zie maar waarmee ik nooit aan de slag ga. En nu kon het wel!

Dus samen trokken we naar Lizzy l'oiseau waar Giel een kippenstofje (Michael Miller) koos... Ikzelf was niet meteen overtuigd maar zelfs nadat Tineke nog een heleboel andere schattige roze stofjes tevoorschijn toverde van de soldentafel bleef Giel bij zijn eerste keuze. De kippetjes zouden het worden! Uiteindelijk combineerde ik met een leuk Soft Cactus stofje en zag ik het zelf ook helemaal zitten.

Op zoek naar een patroontje wilde ik een vlotte schattige jurk die mooi zou samengaan met de stofjes en eentje waar ik me niet teveel zorgen moest maken over de pasmaat, want de enige maat die ik had was "iets kleiner dan Giel". Dus toen ik de Hanne jurk in Zelfgemaakte Kleertjes 3 (van Catherine Deweerdt) zag, wist ik dat ik daarmee aan de slag zou gaan en opnieuw ben ik heel tevreden over het patroon en de werkbeschrijving. De zakjes vind ik helemaal geweldig!


Ik vind het echt een leuk jurkje nu en Giel had toch maar gelijk met het kippenstofje ;) En wat fijn dat ik toestemming kreeg om een foto te plaatsen met de mooie Lisa die het jurkje draagt!Lukt het niet om een reactie te plaatsen? Je kan het oplossen op deze manier.

4 opmerkingen:

 1. Heyhey

  Wat een leuk jurkje.. Mooi cadeau geworden

  gr femek

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, deze is ook leuk! Ik vind je combinatie top. Jouw manetjes heeft een goede smaak!
  http://dekopspeldekes.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen