zaterdag 18 juli 2015

1000-vragen challenge


Voor de vijfde keer beantwoorden enkele blogsters een vraag uit 1000 vragen aan jezelf van Flow en vanaf deze week doe ik ook mee. Het is héél simpel: iedereen mag reageren op het bericht van mij of de andere blogsters met een getal tussen 1 en 1000 en daaruit wordt ad random een vraag gekozen die elk van deze blogsters zal beantwoorden. Als je geluk hebt en je vraag wordt gekozen hangt er zelfs nog een leuke extra aan. Je krijgt namelijk ook een kleine attentie van de blogster(s) die je volgt! Dat betekent dus één, twee, drie of zelfs vier cadeautjes in je brievenbus!
De vraag van de week: Om hoelaat sta je op?

Deze week hoeven we dus niet héél hard na te denken of stil te staan bij alles wat we zeggen of doen, maar dat wilt niet zeggen dat er niets over te vertellen valt. 

Ik bepaal niet zelf hoelaat ik opsta en hoef ook geen wekker te zetten. Ik heb een persoonlijke wekker die klinkt als volgt: "Mama, mama, mamaaaaaaaaa.... ben je wakker?" Heel precies afgesteld is die wekker niet, maar je mag er vanuit gaan dat de 6.00 op de klok nog niet gepasseerd is... gebeurt dat wel, dan is dat een welkome afwisseling en heb ik altijd wat ijdele hoop dat het de volgende dag misschien ook zo zal zijn. Voordeel is dat ik geen ervaring heb met de "ochtendrush" waar de meeste ouders 's morgens mee te maken hebben om iedereen proper en aangekleed op tijd in school te krijgen. 

De vraag is ook "Om hoelaat sta je op?" en niet "Om hoelaat ben je wakker?", want dat - moet ik eerlijk toegeven - is niet vaak op hetzelfde moment. Zoonlief weet dit gelukkig al. Na het toch wel redelijk irritante "Mama, mama, mamaaaaa....", volgt gelukkig een lief kusje, gevolgd door "Ik heb je wakker gekust, nu mag je met me opstaan!" en soms ook even de pijnlijke confrontatie met het precieze uur op de klok in de aard van "Het is al vijf... één... vier!"

Mr Gielemans helpt me meestal ook nog uit bed, al doe ik het zelden correct volgens zijn instructies en wanneer we in de woonkamer komen weet hij heel goed wat ik nodig heb. "Ga jij maar eerst een koffietje maken, mama...". Terwijl de koffie loopt, maak ik Giel een boterham die hij smaakvol opeet en als de koffie klaar is en ik het supermiddel binnenslurp is uiteindelijk ook mijn moment aangebroken om echt wakker te worden en mijn dag te beginnen...

Benieuwd hoelaat de andere blogsters uit hun bed komen? Hier lees je de antwoorden van StephanieEefje en Saskia.

Welke vraag moeten we volgende keer beantwoorden? Geef je getal en wie weet wordt jouw vraag gekozen! Vragen 45, 912, 291, 399 en 159 zijn al gepasseerd, maar nog genoeg andere opties om uit te kiezen. Reageer wel vóór vrijdag 17u want om 18u wordt beslist welke vraag de dinsdag erna beantwoord wordt.

Wil je als je cijfer gekozen wordt ook iets ontvangen?

Volg Stephanie op BloglovinFacebook en/of Instagram,
Volg Eefje op BloglovinFacebook en/of Instagram,
Volg Saskia op BloglovinFacebook en/of Instagram
Volg mij op Bloglovin en/of Facebook.


5 opmerkingen:

 1. Mamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ... Ik kan me voorstellen dat dit bijzonder pijnlijke momenten zijn, maar die kindjes toch hé!

  Fijn dat ik er deze week uitkwam en dat jij vanaf nu aan ook deelneemt aan de challenge! Bij deze heb je er een volger bij!

  Liefs,
  Unique Marieke

  PS: ook hier waag ik nogmaals mijn kansje voor de volgende keer, vraagje 589 graag :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 't Is soms wel pijnlijk, maar dat verdwijnt snel als dat lieve snoetje voor je staat :) Ik ga jou ook volgen, ben nu op vakantie, dus pas vanaf volgende week tijd om eens goed te lezen!

   Veel succes deze week, wie weet ben je weer de gelukkige!

   Groetjes,
   Tamara

   Verwijderen
 2. Dat van 'mama, mamaaaa, MAMAAAAAA!' is hier ook bekend. Soms doet het pijn, maar meestal vind ik het toch heel bijzonder dat er om mij geroepen wordt. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die pijn verdwijnt vrij snel he, zo gauw je dat lieve snoetje ziet, smelt je toch :)

   Verwijderen
 3. Misschien iets om naar uit te kijken:als hij voorbij de 16 jaar is moet jij op hem roepen dat hij moet opstaan.De dochter was hier vroeger ook altijd super vroeg wakker en nu als 18 jarige is dat heel wat anders.Maar nu kan ik niet meer lang blijven liggen,ben ten laatste 8u op ;) maar dan krijg je wel veel gedaan,hé!

  BeantwoordenVerwijderen