donderdag 1 augustus 2019

Brevis! Omdat een short niet saai hoeft te zijn!



Af en toe hoor ik zeggen dat naaien voor jongens saai is, dat het altijd hetzelfde is en dat een short nu eenmaal een short is... maar ik ben het daar niet mee eens en gelukkig zijn er ook patronen die bewijzen dat er ook variatie kan zijn voor jongens. Met de Brevis brengt Sofilantjes een patroon uit voor een short. Er zijn twee looks, maar je kan ze ook wat combineren zodat je eigenlijk een hele serie aan verschillende looks krijgt. Ik mocht aan de slag gaan voor Cas en maakte er meteen twee!




Ik begon met optie A, de meer simpele versie. De stof van Froy & Dind trok al een tijdje mijn aandacht bij de Stoffenschuur, maar toen ik het Giel voorstelde reageerde hij maar lauwtjes (en koos veel enthousiaster iets anders). Gelukkig is er dan Cas, voor wie ik gewoon nog zelf kan kiezen, en deze stof is echt perfect voor een short en combineert ook nog eens super met die andere Froy & Dind stof. Simpele versie, dus panden uit één stuk, steekzakken en een achterak in één stuk. Enkel nog ringetjes en een koordje om een extra touch te geven. Dat koordje gaat trouwens via de kortste weg van ringetje naar ringetje omdat ik ook een elastiek door de tailleband deed en het koordje dus enkel decoratief is ;)



Voor het tweede exemplaar wilde ik wel gaan voor de typische Brevis look, met de colorblock en een doorstikte onderkant. Stoer toch?! Ook het achterakje komt de schuine colorblock terug. De pijpjes worden in deze versie niet omgevouwen maar krijgen een boordje. 


Cas draagt een 98 (of 3T) zoals de maattabel aangaf en dat zit heel mooi. Cas draagt geen luier meer, maar voor kindjes in deze maat die nog een luier dragen zou dat ook nog lukken. Nu moet ik natuurlijk ook aan de slag met een 134 want de grote broer wilt er eigenlijk ook een paar ;)



Het patroon is net gelanceerd en als je dan snel genoeg bent kan je het aankopen voor de mooie lanceringsprijs (€5 excl. tax) tot 5 augustus (8.00 CET). Go for it! 

Patroon short: Brevis -  Sofilantjes
Stoffen en fournituren: De Stoffenschuur



4 opmerkingen:

  1. die laatste foto is zo zalig! echt twee topexemplaren, ik kijk al uit naar die voor Giel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel leuk ja! Ik kocht dat blauwe stofje als coupon bij de Stoffenmadam, wou er eigenlijk nog iets tussen zeefdrukken ;) Ik wist niet dat het van F&D was... Mooie shorts in elk geval!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Toffe shorts heb je gemaakt.Cas kan weer eventjes verder spelen ;-) Ben benieuwd welke stofjes Giel gekozen heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel mooi shorts weeral! Toffe foto's.

    BeantwoordenVerwijderen