donderdag 22 december 2016

Happiness is handmade

Cadeautjes naaien, ik doe het enkel nog als ik vrij zeker weet dat het geapprecieerd wordt. Na een paar opmerkingen van ouders in de richting van "Ahja, zelfgemaakt, en wat moet ik daar nu mee?" of "Oei, de kleine wilt dat echt aandoen he!" ben ik veel selectiever geworden. Ik weet niet of jullie hetzelfde gevoel hebben, maar ik heb het idee dat zelfgemaakt ofwel heel erg gewaardeerd wordt en gezien als iets speciaals, of helaas als minderwaardig beschouwd wordt.Het voordeel is dus wel dat ik niet verleid word tot het naaien van een heleboel kerstcadeaus. Ik was van plan om enkel voor Giel een outfit naaien om naar de familiefeesten te gaan. Het hemdje is al een hele tijd af, de broek moet nog steeds gemaakt worden (het zoeken naar de juiste stof, meer rusten op doktersbevel, een proefmodel in een andere stof en andere projectjes tussendoor zorgden ervoor dat ik straks toch weer tegen een deadline moet naaien). Maar ik heb nog iets meer dan een dag ;) Voor mezelf maakte ik niks nieuws, dat leek me verspilde tijd en stof voor die laatste weken zwangerschap.

Gisteren vroeg Giel ineens of ik voor de klaspop kleren kon naaien. Er lag voor Pompom nog geen cadeautje onder de kerstboom en zijn enige outfitje was dringend aan vervanging toe. Ik checkte even bij de juf en schoot in gang. Ik gebruikte de gratis patroontjes van deze website en zorgde voor een tuinbroek met truitje. Ik dacht eigenlijk dat de broek een lang model was, maar Giel vertelde dat het een korte broek is.Ik hoorde ondertussen dat Pompom erg blij is met zijn nieuwe outfit. Op deze manier is cadeautjes naaien wel echt leuk! Voor de juf zorgden we ook een kleine attentie, zelfgebakken koekjes in leuke kerstvormpjes die ik vond bij Zeeman. We staken ze in een grote weckpot uit de Action waar we nog een kersttekening van Giel instaken. Een kleine moeite om toch onze appreciatie voor hun werk te tonen.Naaien/maken jullie veel (kerst)cadeautjes en wordt dat altijd gewaardeerd? Of kregen jullie ook al eens rare opmerkingen wanneer je een zelfgemaakt cadeautje gaf?


10 opmerkingen:

 1. Hey Lunatiek,
  Zelfgemaakt is toch juist leuk! Maar ik geef dat inderdaad alleen als ik zeker weet dat het gewaardeerd wordt. En als extraatje. Een baby broekje als extraatje bij een kraam cadeautje. Ach, gewone cadeautje s worden ook niet altijd op prijs gesteld. Gelukkig zijn de neefjes en het nichtje fan. Er staan 2 zachte truien, een joggingbroek en een glittertopje op de to-do-list.
  Dus eigenlijk net als bij jou. Er zijn echte liefhebbers en primarklovers...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, je hebt nog wel wat te doen dan! Wel leuk als het geapprecieerd wordt :)

   Verwijderen
 2. hoi Tamara, ik maak eigenlijk heel weinig voor een ander, bijna nooit zelfs. Ik maakte wel spulletjes voor een van mijn beste vriendinnen, die daar ook echt om gevraagd had. En nu voor m'n schoonzus ook, maar ik weet wel dat zij dat mooi vindt. Voor m'n metekindje ook wel eens. maar dan zal ik het wel gehad hebben denk ik. Ik durf het toch ook niet zo goed, ik maak echt lang geen perfecte dingen en dat maakt mij ook onzeker, dus koop ik meestal liefst iets waarvan ik weet dat het 'veilig' is... veel succes daar nog he, met de laatste loodjes!! Meer rust nemen klinkt niet makkelijk voor een bezige bij als jij! Verzorg jezelf goed en ik duim dat het een fijne eindejaarsperiode wordt voor jullie allemaal! leuk outfitje en kadootje trouwens voor Jules en de juf!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voila, zo zit ik dus ook in mekaar :) In het begin gaf ik spontaan wel eens een zelfgemaakt cadeautje, maar nu kan ik beter inschatten wie het wel of niet leuk vind :) Achja, ook meer tijd om voor onszelf te naaien he :D

   Gelukkig hoef ik geen volledige platte rust te nemen, en om dat te voorkomen ben ik extra gemotiveerd om elke dag voldoende te rusten ;)

   Verwijderen
 3. Ik merk dat ook op verjaardagsfeestjes. Maak je een leeskussen en bij de ene klinkt het van: oh leuk, daar gaat hij geniet van hebben en de andere legt het gewoon aan de kant en verspilt er geen woorden aan. Tja. Het is nu jiet dat ik de hemel in geprezen hoef te worden, maar enige waardering is wel tof he. De juf zal jouw werk wel gewaardeerd hebben, daar twijfel ik niet aan. Jij blijft wel gaan he, zelfs hoogzwanger!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, voila!! En nee, ik hoef ook geen lofzang, maar als je het gevoel krijgt dat ze je zelfgemaakt cadeau minderwaardig vinden, dan is het toch wel balen dat je daar die moeite voor doet. Maar goed, aan de andere kant zijn de reacties van wie het wel apprecieert wel heel hartverwarmend :)

   Een paar uurtjes per dag lukt nog wel als ik de rest van de dag braaf ben ;)

   Verwijderen
 4. Gelukkig kreeg ik tot nu toe enkel positieve reacties op de geschenkjes die ik maakte. Ik maakte vooral dingen voor baby's en inderdaad vooral voor ouders waarvan ik denk dat ze het gaan appreciƫren. Of de kindjes het dan dragen of niet weet ik niet maar dat zou ik ook niet weten bij een gekocht setje kledij. Maar als je zelf eentje (bijna twee) kindjes hebt dan heb je natuurlijk werk genoeg

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oeps stukje kwijt: ... voor je eigen kindjes, dus ik snap wel dat je vooral voor hen geschenkjes maakt

   Verwijderen
 5. Wat een leuke attentie! Ik ben er zeker van dat Pompom en de juf heel dankbaar waren, net als jullie, want zo met dikke buik is dat toch niet evident ;o) Fijn dat jullie aan hen gedacht hebben met het einde jaar!
  Dit jaar maakten wij ook weer gedeeltelijk zelf onze cadeautjes, voor school en familie! Van een kurkenastronaut tot een nachtlampje... Als we al reactie kregen was die dit jaar vrij positief.
  Het echte cadeau zit hem toch in je tijd die je aan iemand geeft tijdens het maken, onvoorwaardelijk! Zonde als het niet geapprecieerd wordt. Ik heb ook al wel eens verdoken suggesties gekregen om volgende keer iets anders te voorzien... of zo interpreteerde ik het toch, en dan wordt de drempel om opnieuw iets te maken voor die mensen iets groter, maar niet onoverbrugbaar, zo bleek dit jaar ;o)
  Blijven stukjes van jezelf geven als jij er je goed bij voelt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag jullie cadeautjes (of een deel ervan) passeren op facebook en ze zagen er echt leuk uit! Fijn dat de reacties goed waren!

   De drempel wordt inderdaad groter als je het gevoel krijgt dat het niet helemaal geapprecieerd wordt... en dan steek ik mijn tijd liever in andere dingen.

   Maar hier en daar ga ik zeker zelfgemaakte dingen blijven geven!

   Verwijderen