woensdag 14 december 2016

Berelief!

Warme babykleding in de kleinere maatjes hebben we niet in de kast liggen, aangezien Giel een zomerbaby was. Bij het bekijken van de verschillende babypatroontjes in mijn verzameling boekjes viel mijn oog dan ook al op het Ted kruippakje als een geschikt patroontje voor een wintersuit. Dinsdag geraakte ik eindelijk nog eens in de stoffenwinkel en vond het perfecte stofje. Een mooie fijngebreide buitenkant en een heerlijk knuffelzachte binnenkant. De stof was vrij gemakkelijk om mee te werken, behalve wanneer er veel lagen op elkaar genaaid moesten worden (bij het innaaien van de oortjes bijvoorbeeld), dan moest ik voorzichtig en geduldig zijn.


Het kruippakje zat verrassend snel in elkaar, zelfs met de nodige pauzes. De meeste tijd verloor ik bij het lostornen wat een enorm lastige klus is met dit stofje. Gelukkig heb ik dat maar twee keer moeten doen. Ik gebruikte een blinde rits in plaats van een gewone rits, omdat ik geen rits vond die echt mooi matchte met de stof. Een zwarte blinde rits leek me nog het best en ik ben blij met die keuze. In plaats van de mouwtjes gewoon om te zomen maakte ik er boordjes aan met de verkeerde kant van de stof, wat de pels nog eens mooi toont.Vooral aan de kap deed ik het anders. Ik koos ervoor om de kap te voeren, omdat ik ook een mooi afgewerkte binnenkant wilde. Als voering gebruikte ik dezelfde stof, maar de verkeerde kant als goede kant. De zoom die voorzien is, knipte ik van de buitenkap af, zodat de randen van de buitenkap mooi uitkomen bij de voorpandmiddens. Ik zette de buiten- en binnenkap gelijktijdig vast aan de halslijn (de buitenkap aan de goede kant van de stof, de binnenkant aan de verkeerde kant van de stof) zodat de 3 randen (van de buitenkap, halslijn en binnenkap) mooi weggewerkt worden. Daarna stak ik de binnenkap in de buitenkap, plooide de zoom van de buitenkap tweemaal, zodat ze over de buitenkap komt waarop ik de rand vastnaaide. Op deze manier is niet alleen alles mooi afgewerkt, maar krijgt de kap ook nog een mooi randje. Ik ben in elk geval enorm blij met het resultaat al is het natuurlijk nog afwachten hoe het past. Het enorme aantal ronddwalende pluisjes neem ik er dan ook graag bij! Trouwens, momenteel is het toch manlief die moet stofzuigen ;) 

Patroon: Ted kruippakje - La Maison Victor 6/2015
Stof: gekocht bij Infinity Stoffen - Heusden-Zolder

22 opmerkingen:

 1. Dat is inderdaad vele beter zo, met een gevoerde kap. Ik maakte de mijne enkel in de les, dus hier hadden we geen last van pluisjes ;).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Slim om pluizige stofjes op verplaatsing te naaien :D Laat een ander het maar opruimen ;)

   Verwijderen
 2. Heel mooi! De baby zal geen kou hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie stof!! En goed gevonden om de kap zo af te werken. Geen zichtbare naden en geen keergat dicht te naaien, super!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Wakker liggen heeft nog z'n voordelen, toen kreeg ik het idee om het zo te doen en gelukkig bleek het ook net zo goed te werken :D

   Verwijderen
 4. Geweldig! Dit ga je heel vaak gebruiken met het winterzoontje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik denk ook wel dat het goed van pas zal komen, zeker omdat ik Giel het liefst te voet naar school breng :)

   Verwijderen
 5. dat zal een mega schattig babytje worden met zo'n mooi warm berenpakje ;)

  BeantwoordenVerwijderen