zondag 25 december 2016

Geen foute kersttrui voor Giel!Begin November liep ik rond in het heerlijke winkeltje van Tineke, Lizzy l'oiseau. Eigenlijk moest ik gewoon garen en naalden hebben, maar als ik tussen al die pareltjes loop, laat ik mezelf toch ook minstens één mooi stofje kiezen. Het duurde even tot ik mijn keuze durfde maken, maar ik bleef dit ene stofje in babyrib maar bekijken en aaien... Ook andere klanten hadden aandacht voor de stof en ik hoorde "jurkje" en "rokje"... Ik zag een hemdje, toetste even bij Tineke en zij was het met me eens en stuurde me ook in de richting van oker voor de knoopjes en het garen. Een verrassend voorstel, vond ik, maar het werkt wel.Het Bill hemdje werd al geknipt voor de naaidag, maar daar was de tijd op na een ander Bill hemdje en een rok voor mezelf. Een paar dagen later nam ik er thuis de tijd voor en had echt plezier in het naaien. De stof werkte goed mee, de print van het borstzakje en de rugpanden liep mooi door en de mouwsplitten gingen best vlot. Trots toonde ik Giel het resultaat en hij vond het geweldig... "maar wel voor Kerstmis, he mama, want er staan rendieren op."En zo bleef het hemdje hangen en wachten op Kerstmis. In tussentijd kon ik een bijpassende broek naaien om de kerstoutfit af te maken. Ik wilde een okerkleurige broek, maar de juiste stof vond ik niet in de fysieke winkels in de buurt. Ook online was de keuze beperkt, maar uiteindelijk bestelde ik bij De Stoffenstraat deze canvas stof. Ik twijfelde sterk of deze stof geschikt was voor Giel, die niet houdt van stugge stoffen, maar gelukkig zette ik door. De stof is stevig, maar niet stijf en voelt best zacht.Het plan was een Cisse te maken, maar om zeker te zijn van de maat, naaide ik er eerst nog eentje in een goedkope stretchjeans. Ook al volgde ik de maattabel (122 - standaard), de broek zat heel nipt aan de poep en niet zo comfortabel... Een maat groter zou dus nodig zijn, maar omdat ik veel moet rusten zag ik het niet zitten om het patroon weer te printen, te plakken en te knippen... Kerstmis kwam ook al erg dichtbij ;) Ik ging dus opnieuw voor een Victor broek uit Zelfgemaakte Kleertjes 3 waarvan ik de patroondelen wel nog in de juiste maat had liggen.Eerlijk gezegd heb ik tijdens het maken getwijfeld over de broek. Dat was wel heel veel oker! Ook al zou de kleur goed bij het hemdje passen, ik was niet zeker of ik het geheel wel mooi ging vinden, en ook belangrijk, of Giel het wel mooi zou vinden. Maar ik ben blij met het resultaat, mijn ventje straalt in zijn kerstoutfit!En die Cisse? Niet verloren, Giel heeft nog een neefje dat wel een jaar ouder is, maar wel even groot en - belangrijk hier - smaller aan de heupen.


Patroon hemd: Bill hemd - La Maison Victor
Stof en fournituren hemd: - gekocht bij Lizzy l'oiseau in Heppen
Patroon broek: Victor - Zelfgemaakte Kleertjes 3
Stof broek: oker canvas - gekocht bij De Stoffenstraat

28 opmerkingen:

 1. Weer een heel mooi outfit! Giel straalt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het mag wat kleur hebben hé. En het hoeven niet altijd de traditionele Kerstkleuren te zijn. Dat heb jij mooi bij mekaar gezocht en gemaakt ! Giel straalt in zijn mooie Kerstoutfit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is waar :) Ik ben blij dat Tineke me in deze richting geduwd heeft!

   Verwijderen
 3. Prachtig en in combinatie met dit (of een ander donker ) hemdje is het oker zelfs heel mooi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ja, da's eigenlijk wel waar, merci voor de tip!

   Verwijderen
 4. Geweldige kerstoutfit.... of voor alle andere dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!! Ik hoop echt dat ie het hemdje toch ook na kerst wil aandoen :D

   Verwijderen
 5. Dat is een hele vrolijke combinatie! Leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helemaal geslaagd, en niet te oker. Ik vind dat heel erg mooi, en het hemdje gaat er prima bij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meteen toen hij de hele outfit droeg, was ik verkocht, maar terwijl ik de broek aan't maken was, was ik nog niet zeker. Nu ben ik heel blij dat ik het gedaan heb. Dankjewel!

   Verwijderen
 7. Ik vind de outfit prachtig! En dat geel doet de stof helemaal opleven. Een perfecte tip van de winkeljuffrouw. Knap gemaakt! (An)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, ik ben haar ontzettend dankbaar voor de tip, en blij dat ik braaf geluisterd heb :D

   Verwijderen
 8. Ik hou van gele en overige broeken. Heel geslaagd dus 😁

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel geslaagd!! En dat oker staat hem heel goed...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :) Die kleur zal niet langer genegeerd worden ;)

   Verwijderen
 10. Heel erg mooi!
  Fan van de okerkleurige broek!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. waw die kleuren matchen perfect! mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :) Nu de kleine man nog overtuigen dat het hemd ook na Kerstmis nog kan :D

   Verwijderen
 12. Hele leuke combinatie! Dat oker staat keigoed bij dat blauwe dat blauwe staat dan weer goed bij Giel ;o) Leuke kerstoutfit! Beter dan zo'n elandtrui ;o)

  BeantwoordenVerwijderen