woensdag 13 februari 2019

In a Japanese Mood with Fibre Mood



De nieuwe editie van Fibre Mood is volgens mij weer een schot in de roos, en toch twijfelde ik maar eventjes om er één patroon uit te kiezen om al meteen mee aan de slag te gaan. De Julia kimono - de korte versie - sprak me onmiddellijk aan en zou het worden. Het enige waar ik me nog eventjes zorgen over maakte was de juiste stof vinden. Je kan deze kimono in verschillende stoffen maken, stugger of soepel, maar ik vond het wel belangrijk dat mijn stof een eyecatcher zou zijn. Ik deed een rondje prospectie op de webshops van mijn lievelingswinkels en één stofje van de Stoffenschuur stak er bovenuit, ééntje met een mooie Japanse print in prachtig blauw maar ik wilde het wel nog even in't echt zien en voelen.



En wow, in't echt springt deze stof van Timeless Treasures er nog meer uit. Prachtig blauw met een gouden accent. Ik was verliefd! Ik ging met volle goesting aan de slag en ik genoot van het naaien. Het patroon zit goed in elkaar en de stiksels op de boorden en de riem zorgen voor een prachtige afwerking. Dankzij de stiksels zit het beleg ook heel netjes vast, iets waar ik bij andere projecten wel eens problemen mee heb.



Foto's maken was niet zo evident. Mijn fantastische idee om een fotoshoot in de Japanse Tuin in Hasselt te doen viel in het water, want deze gaat pas in de lente open... uiteindelijk gingen we dus nog maar eens naar een van onze vertrouwde plekjes om tussen twee regenbuien door snel wat foto's te maken... En jammer genoeg zorgden 5 minuutjes in de auto al voor zichtbare kreukels, maar dat gaat me er toch niet van weerhouden om deze kimono vaak te dragen.



Patroon: Julia - Fibre Mood
Stof: Sakura - Timeless Treasures - gekocht bij De Stoffenschuur

20 opmerkingen:

  1. Zo schoon. Die kleur gaat je geweldig goed.
    Die komt ook nog op mijn lijstje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker een aanrader, ook om los te dragen trouwens!

      Dankjewel!

      Verwijderen
  2. Heel mooi stofje gekozen.Het staat je wel,de kleur en het model.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo blij dat ik dit stofje gevonden heb, het was de perfecte match!

      Verwijderen
  3. Heel mooie kleur! Je zal de auto moeten laten staan dan want die kimono is veel te mooi om niet te dragen 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  4. prachtige creatie, echt iets voor jou!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtig, zeker in deze kleur. Als ik naar het patroon kijk, lijkt het me zo groot? Welke maat heb je genomen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel!

      De pasvorm is ruim, dat klopt, dat is zo bedoeld. Ik val net tussen twee maten in de tabel en heb dan de kleinste genomen wat dan nog behoorlijk ruim is.

      Verwijderen