vrijdag 29 juni 2018

De juf mag wel eens in de bloemetjes gezet worden!

Het einde van het schooljaar... daar horen de traditionele bedankjes voor de juffen en meesters bij. En traditioneel probeer ik te zorgen voor een zelfgemaakt cadeau. Ook traditioneel is dat ik altijd laat in gang schiet, ook deze keer weer de avond ervoor. Deze keer werd de uitdaging nog wat groter omdat mijn linkoog begon te ontsteken en ik dus met een half dichtgeknepen pijnlijk oog heb mogen naaien... Misschien een goede les om volgend jaar toch op tijd te beginnen?Ik twijfelde een hele tijd tussen 2 stoffen uit mijn voorraad, maar uiteindelijk werd het een stofje dat ik ooit kocht omdat ik het zo mooi vond zonder er goed bij stil te staan dat ik niet goed sta met de gele tinten. Ideaal om het dan als cadeau te gebruiken. Ik bladerde in "Mijn tas" en koos voor de Augustine omdat ik daar de binnenstof ook nog een beetje kon laten terugkomen aan de hengsels. De hengsels aan de zijkant (om de tas met de hand te nemen) vind ik trouwens een leuk idee en vallen extra op door ze in de binnenstof te doen.Omdat ik zelf een klein zakje aan de binnenkant wel handig vind, voegde ik er eentje toe, net als een lusje om de sleutels aan te kunnen hangen. Ik zorgde ervoor dat de gele tulpjes mooi boven elkaar kwamen. 't Zit 'm in de details.De tas zat vrij snel in elkaar en daarom maakte ik nog wat extra zakjes die van pas kunnen komen. Een hoesje voor papieren zakdoekjes, een appelzakje en een zakje voor de zonnebril. Vanmorgen maakte ik nog gauw een extra zonnebrilzakje, omdat Giel me liet weten ook iets aan de hulpjuf te willen geven.


Alles werd netjes ingepakt en ik voorzag nog een zelfgemaakt kaartje. En laat al die leerkrachten nu maar heerlijk opladen zodat ze er volgend schooljaar weer tegenaan kunnen!

Buitenstof: Hamburger Liebe - stoffenvoorraad
Binnenstof: stoffenvoorraad
Patroon Tas: Augustine - Mijn Tas
Patroon appelzakje: Hilde@Home (1cm naadwaarde extra)
Patroon zakdoekjes: The Inspired Wren
Patroon zonnebrilzakje: Lunatiek

8 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Ik hoop dat de juf dat ook vond :) Giel "weet het niet meer" :p

   Verwijderen
 2. Heel mooi cadeau, en dat last-minute mét onstoken oog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig had ik nog één oog waar ik wel nog mee zag ;) Ondertussen toch blij dat ik het oog heb kunnen laten rusten en nu weer min of meer normaal kan zien.

   Verwijderen
 3. Hard gewerkt en wat een mooi resultaat !

  BeantwoordenVerwijderen