dinsdag 28 februari 2017

Cool of schattig of een beetje van allebei?

Ik was nog niet zolang zwanger toen ik dit coole Space Invaders stofje vond. Eindelijk ging ik ermee aan de slag. Eerst dacht ik aan een kruippakje, maar toen kreeg ik een ander idee. Een Oliver broekje combineren met een Mare sweater, allebei gratis patronen.


Het Oliverbroekje maakte ik in de kleinste maat (56), ik paste wel de heupboord en de enkelboordjes aan (ik nam 80% van de omtrek), want die zouden veel te strak zitten, misschien omdat deze tricot niet heel erg rekt. Lag het aan de vermoeidheid of het gebabbel met Kelli die een namiddagje kwam naaien, maar ik lette niet goed op en zette de heupboord er ondersteboven op... Oeps! Gelukkig is dat niet te zien omdat het broekje lekker hoog komt en het shirtje er dus mooi over komt.



De kleinste maat van de Mare Sweater is nog te groot en moest ik aanpassen, dus ik nam een zwarte top die ik ooit kocht en nooit droeg, ideaal om wat te experimenteren. Ik versmalde en verkortte het patroontje en op deze manier is het ruim maar draagbaar voor Cas die normaalgezien een 56 draagt. Wel ruim genoeg om er nog even plezier van te hebben. Om perfect te passen bij het broekje zorgde ik voor een Space Invader applicatie met flockfolie.



Ik ben in elk geval helemaal verliefd op dit outfitje! En ik heb nu nog meer zin om nog meer schattige babykleertjes te maken, en daarbij zullen deze twee patroontjes zeker nog vaak gebruikt worden. Wat zijn jullie favoriete babypatroontjes?



Patroon truitje: Mare Sweater - Spoetniksels
Patroon broekje: Oliver Pants - Emma & Mona / MinnieMie
Space Invader stofje: gekocht bij Infinity Stoffen in Heusden-Zolder

20 opmerkingen:

  1. Ik ga voor super schattig 😉. Heel mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oh, da is hè, cool èn schattig, zeker allebei. ik ben momenteel met exact dezelfde patronencombi bezig, al heb ik zo geen schattig wezentje om er in te steken voor de foto's

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoe stoerder de kleertjes, hoe schattiger het is!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Beide! Wat een lief kereltje. <hij heeft zeker wat van jou weg!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Cool en schattig! Een heel mooi outfitje!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. mooi
    ik krijg gelijk geen mail meer over geblogde toestanden raar he

    BeantwoordenVerwijderen