woensdag 9 november 2016

Kristy gedubbeld

Na het maken van de eerste Kristy rok was ik al vrij zeker dat er nog een exemplaar zou volgen en dat ging nog sneller dan verwacht. Het stofje werd vorige week dinsdag gekocht, vrijdag knipte ik het nog snel zodat het meekon naar de Meet The Sewer naaidag en zaterdag besliste ik om het nog gauw in elkaar te zetten in plaats van het hemdje volledig af te werken. Ik zette het in elkaar toen rondom mij al opgeruimd werd, dus het passen en afwerken liet ik voor thuis, maar daar ben ik niet langer dan 10min mee bezig geweest.


Een nieuwe Kristy rok dus, maar gedubbeld, en daarmee bedoel ik niet dat ik hetzelfde patroon opnieuw gebruik. In plaats van de stof enkel te gebruiken of de rok van een voering te voorzien, heb ik de patroondelen dubbel geknipt (dus in de lengte gespiegeld). Ik plooide de stof over de lengte, en daarna gewoon in de breedte om de patroondelen aan de stofvouw te kunnen leggen, en knipte zo mijn patroondelen. Als je zoals ik zonder tailleband werkt - nu trek ik de rok gewoon hoger zodat ie over mijn zwangere buik komt en is ie lang genoeg omdat ik maar 1m57 ben - moet je werken met een keergat. Werk je wel met een tailleband zet je de panden aan de zijnaden aan elkaar, haal je het onderste deel naar binnen zodat de rok dubbel zit en zet je je tailleband eraan. Het is dus wel belangrijk dat je vooraf goed de lengte van de rok inschat!



Na een strijkbeurt heb ik dan wel nog een stiksel gegeven aan de onderrand, omdat dit de vorm beter behoudt en het strijken na het wassen gemakkelijker zal maken (dat heb ik gemerkt met een tricot kokerrok die ik ooit gekocht heb). Maar dat kan je dus eventueel overslaan.



Ik kreeg het idee om de rok te dubbelen omdat ik dubbel zoveel stof kreeg als gevraagd (omdat het een los stuk op de rol was) en omdat ik al zo'n rok in de kast heb, en het heeft volgens mij 2 grote voordelen: het rokje wordt op deze manier een stukje warmer en het toont wat steviger dan een dun laagje tricot dat je anders zou hebben (en waar je elk bobbeltje in ziet). Ik ben er in elk geval heel blij mee!

Stof: Drawing Tricot Khaki - Megan Blue Fabrics (gekocht bij Infinity Stoffen Heusden-Zolder)
Patroon: Kristy rok - La Maison Victor Editie 6/2015

12 opmerkingen:

  1. Het is je aan te zien dat je er blij mee bent. Je straalt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het helpt vooral als je mij doet vergeten dat er foto's gemaakt worden van mij :D

      Verwijderen
  2. Ik heb het stofje zaterdag gezien maar geen idee wat je er mee ging maken 😉 mooi gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Reacties
    1. Hihi, ja, het helpt als ik vooral niet teveel moet poseren en ik begin te vergeten dat er foto's gemaakt worden.

      Verwijderen
  4. heel mooi en goeie oplossing voor dunnere tricot

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel :) En idd, vooral als je je niet blauw betaalt, is het een goeie oplossing.

      Verwijderen