dinsdag 8 november 2016

Meet the Sewer met een leuk resultaat!

Je las de afgelopen dagen waarschijnlijk hier of daar al lovende blogberichten over Meet the Sewer, de eerste naaidate georganiseerd door Els. Ook ik behoorde zaterdag bij de gelukkige aanwezigen die een hele dag mocht naaien in een ongedwongen en gezellige sfeer op een toffe locatie. Een beetje overmoedig had ik 4 geknipte projecten in mijn koffertje gestopt, maar eerlijk gezegd was mijn doel om één jongenshemdje af te krijgen. Er moest natuurlijk ook wat gebabbeld en gelachen worden, zeker als je samen afspreekt met je andere naaimaatjes van Sewilicious. Eens geïnstalleerd werd er toch wel ijverig gewerkt en met resultaat!
Dit mooie vossenstofje lag al een hele tijd te wachten om verwerkt te worden tot een hemdje voor Matthéo. Gelukkig wilt hij altijd hemdjes met korte mouwen, want zijn mammie had maar 1 meter gekocht wat eigenlijk te weinig is met een een stofbreedte van 1m10. Maar met korte mouwen en een zwart stofje voor de kraagvoetjes, onderzijde van de kraag en binnenste schouderpand lukte het nog net. Ik koos nog eens voor het Bill hemdje van La Maison Victor.Het naaien van hemdjes gaat me steeds beter af, misschien zelfs iets te vlot want de werkbeschrijving nam ik niet elke stap bij de hand waardoor ik de schouderspads helemaal vergat en dat pas inzag toen ik de mouwen al ingezet en overlockt had. Een beetje jammer, maar ik heb het wel zo gelaten. Een klein uurtje voor het einde was het hemdje af... of toch zo goed als. De zomen van de mouwen liet ik voor thuis omdat ik die lengte nog wilde nameten en ook de knopen ging ik wel thuis voor de tv aannaaien. Dat betekende wel dat ik nog een klein beetje tijd had voor een snel-klaar-projectje, maar dat zie je in een volgend blogbericht ;)Ik ging in elk geval erg tevreden naar huis! Blij met het resultaat na een dagje naaien, maar vooral ook enthousiast over de eerste Meet The Sewer - naaidag. Els heeft er echt voor gezorgd dat we allemaal heerlijk konden bezig zijn met onze hobby, zonder honger of dorst, en in enorm fijn gezelschap. De goed gevulde goodiebag was een superleuke extra. Het enige wat ikzelf de volgende keer anders moet doen is iets meer achter mijn naaimachine uitkomen en met wat meer andere dames babbelen. Degene die ik gesproken heb, waren "in't echt" in elk geval minstens even sympathiek als online!

Patroon: Bill hemd - La Maison Victor Sept/Okt 2015
Stof: Hello Foxy - Blank Quilting (gekocht bij de Stoffenstraat)

25 opmerkingen:

 1. Fijn dat je zo genoot van de naaidag en ook met een prachtig stuk naar huis ging. Het hemdje is heel mooi !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Els :)

   En 't was echt een supertoffe dag! Je hebt dat super georganiseerd!

   Verwijderen
 2. Heel mooi,maar dat had ik zaterdag al gezegd. Blij dat we even konden babbelen tussen het naaien door aan ons Bill hemdje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, ik ben er ook zeker van dat het jouwe weer prachtig gaat zijn!

   En ik ben blij dat we een babbeltje hebben geaan :)

   Verwijderen
 3. Een heel mooi hemdje! Je neemt mij de woorden uit de mond! Ik ben ook bijna niet van achter mijn naaimachine gekomen. Anders had ik zeker gezien met welk mooi projectje jij bezig was! Maar ik heb je nu toch maar in levende lijve gezien! Ikzelf heb ook enorm genoten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!

   't Was leuk je te ontmoeten! Nu moet Els gewoon een volgende naaidag organiseren he ;)

   Verwijderen
 4. Super hemdje en ik vind de stof ook heel leuk!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Supertof en mooi hemdje!! Fijn dat het daar zo tof was!! Ooit wil ik ook wel eens meedoen aan zon dagje, lijkt me keileuk om al die andere blogsters een te ontmoeten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!

   Zo'n naaidag is echt een aanrader, dus als je ooit de kans krijgt moet je zeker inschrijven!

   Verwijderen
 6. Reacties
  1. Ik vind het ook een heerlijk stofje, hopelijk heeft Matthéo er een hele tijd plezier van!

   Verwijderen
 7. Mattéo en Bill gaan dikke vriendjes worden, leuk hemdje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mattéo en Bill gaan dikke vriendjes worden, leuk hemdje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tof hemdje zeg! En het zag er me daar ook een leuke bende naaiende dames bij elkaar! Als er een volgende editie komt, hoop ik dat ik er kan bijzijn, lekker dichtbij ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Het was echt een superplezante dag! Hopelijk ben je er de volgende keer ook bij, wie weet ontmoeten we elkaar dan wel!

   Verwijderen
 10. Schoon hemdje! leuk stofje ook trouwens. Blij dat jullie zo'n leuke naaidate gehad hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik was ook meteen fan van het stofje!

   't Was inderdaad een superleuke dag!

   Verwijderen
 11. Wat een mooi hemdje !! En helemaal eens met je laatste paragraaf. Zonde eigenlijk dat we niet wat meer gebabbeld hebben...

  BeantwoordenVerwijderen