zondag 16 oktober 2016

Koudere dagen vragen om nieuwe kleren: patroon getest!

Of ik nog eens een patroontje wilde testen voor Laela Jeyne Patterns? De timing was perfect. Niet alleen heb ik weer meer zin om te naaien, het patroon past perfect bij het najaar. Dat Giel het 's morgens al wat frisjes heeft, kon je hier al lezen, maar een winterjas is ook nog niet echt nodig. De Billie Vest kwam dan ook als geroepen, want is bedoeld om over een trui of jasje te dragen.


Voor de kleinste maten tot maat 6T kan je kiezen tussen een unisex versie of een versie met prinsesnaden. Voor de grotere kindermaten en de damesmaten (Willa Vest) heb je steeds prinsesnaden. Wij hadden dus geluk dat Giel nog in de 6T past. Ondertussen wordt Marisa wel langs vriendelijk aangemoedigd het unisex patroon ook in de grotere maten te voorzien en ik hoop dus ook dat ze dat zal doen.


Het vest is volledig gevoerd en zit snel in elkaar. Je maakt de basis gewoon tweemaal, binnen- en buitenkant, de rits wordt tussen de twee vastgezet en je werkt kraag, zoom en armsgaten af met bias. Als je het jasje omkeerbaar wilt maken, gebruik je simpelweg een omkeerbare rits, het blijft even gemakkelijk. Je kan ook nog kiezen om paspelzakken en een afneembare kap toe te voegen, maar ik maakte het mezelf een beetje gemakkelijk deze keer en hield het basic. Ik wist niet of Giel het leuk zou vinden, zo'n mouwloos jasje, dat kende hij nog niet en nieuwe dingen worden niet altijd zomaar aanvaard. Maar gelukkig zag hij het helemaal zitten om het over zijn zomerjasje te dragen en zo ging hij al de hele week naar school. Ik moet zeggen dat ik het echt mooi vind. Doodjammer vind ik het dan ook dat het doorstikte stofje dat ik voor de buitenkant koos zo snel pluisjes en haakjes geeft. Na een paar dagen ziet het er van dichtbij al niet meer zo mooi uit... En dat maakt het dan ook extra jammer dat ik in mijn zoektocht in verschillende naai- en fournituurwinkels geen (geschikte) omkeerbare rits vond zodat ik het jasje gewoon had kunnen omkeren om het er weer als nieuw uit te laten zien met de donkerblauwe Punta Di Roma die ik aan de binnenkant gebruikte.


Het patroon is nu verkrijgbaar, tot 21 oktober met korting! Je kan kiezen voor het Billie vest voor kinderen (6m tot 14j) waarvoor je nu $5 betaalt, het dames Willa patroon (XXS tot 3XL) voor $6,5 of je gaat voor de Mommy & Me Bundle voor maar $10. 

Voor foto's van die damesversies ga je best even kijken op de site van Laela Jeyne PatternsIk maakte een grotere maat (wegens zwangerschapsbuik), maar daardoor paste de rest niet zo mooi en dus gaf ik het vest aan mijn mama voor wie het een stuk beter past, maar die niet op de foto wilt. Maar ook deze versie met prinsesnaden gaat vlot, want ik maakte de Willa vest met paspel in de prinsesnaden en die was ook vrij snel af. 

6 opmerkingen:

 1. Jammer van de pluizigheid. Zo rot als dat met nieuwgemaakte dingen gebeurt. Maar dat is een reden om opnieuw te beginnen hé ;)
  Tof vestje, de onbekendheid voor het kind schrikt me af om het te maken. herkenbaar dus

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, echt wel jammer, maar tja, dat gebeurt natuurlijk, ook met gekochte kleding...

   Ik was hier ook echt benieuwd of hij het zou zien zitten, maar gelukkig wel. Anders is er gelukkig wel het neefje dat alles prima vindt en dezelfde maat heeft :D

   Verwijderen
 2. Een heel mooi vest! Wel jammer van de pluisjes en de haakjes!

  BeantwoordenVerwijderen