woensdag 22 juni 2016

Mijn liefste duiveltje!

Echt grote voetballiefhebbers zijn we hier niet. Zo nu en dan wordt er wel eens met een half oog naar een EK-match gekeken en als het dan nog een leuke wedstrijd is misschien zelfs met volle aandacht, maar verder zouden we de EK-gekte aan ons laten passeren. We merkten wel op dat Giel er wel mee bezig was, niet moeilijk natuurlijk als vele kindjes in school er over bezig zijn. Ondertussen kreeg Giel al een EK-voetbal, een pet, een sjaal en een vlag - gadgets die mijn man en mijn schoonouders meenamen en Giel was tevreden.


Toen we vorige week een briefje meekregen om de kinderen vandaag in het rood naar school te laten gaan, bleef ik rustig... Giel had nog wel ergens een rood T-shirt liggen en samen met die pet en sjaal kwam dat dik in orde. Tot ik dit weekend dat shirt wilde strijken en zag dat het toch wel erg klein was, in de zin van niet meer draagbaar. Met ook heel wat andere verplichtingen in het begin van de week was ik dus van plan om een T-shirt te gaan kopen, maar na 7 winkels gedaan te hebben en geen enkel rood of Rode Duivels shirt in een acceptabele maat te vinden, ben ik maar naar de stoffenwinkel gegaan voor een lapje rood.


Onderweg naar huis dacht ik alweer aan het Ottobre patroontje dat ik gebruikt had voor de toekan-pyama en dat was perfect om het rood met een beetje geel en zwart te combineren. Dat patroontje lag uitgeknipt klaar, dus minder werk! Omdat ik toch moest naaien had ik stof genoeg gekocht om er ook de snel in elkaar te zetten Pippa pants van Emma & Mona bij te maken. Deze keer wel zonder het omgeplooide boordje, zodat de short wat langer valt. Giel zag dat ik ermee bezig was en vond het nodig me erop te wijzen dat een voetbalshirt ook een rugnummer nodig heeft. Een "5" moest erop komen, want Giel wordt bijna 5. Omdat ik dan toch aan de slag moest met de Cameo en flexfolie, zette ik er ook maar meteen zijn naam bij. Achteraf bekeken had de ruimte tussen naam en nummer wat groter mogen zijn, maar dat is een detail, toch?Giel was vanmorgen in elk geval wild enthousiast. Hij heeft zichzelf nog nooit zo snel aangekleed en goed dat ik controleerde want anders was ie zelfs zonder ondergoed naar school gegaan. 

Patroon T-shirt: Simple New - Ottobre 3/2016
Patroon short: Pippa Pants - Emma & Mona (gratis patroon)
Rode stof: Moda Stoffen Heusden-Zolder
Gele en zwarte stof: Lizzy l'Oiseau Heppen

23 opmerkingen:

 1. Super knap! Goei punten gescoord door de mama! 😄

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 't Is heerlijk als je ziet hoe blij en dankbaar hij dan is :)

   Verwijderen
 2. Leuk ook! En blijft een succes he, eigen naam op hun shirt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super outfit voor een toffe knul ! en wat die extra cms betreft ... who cares ? Giel alvast niet ... wat een eer : een truitje met zijn naam op ! x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kei-leuk!
  Onze zoon van bijna 9 is er ook enorm hard met bezig terwijl de papa niet echt een voetbalfanaat is (maar de nonkel en opa wel ;-))
  Hij bestelde gisteren een pyjama in onze 3 kleuren voor zijn verjaardag midden juli, dus mama zal eens zien wat ze nog geregeld krijgt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat moet lukken he ;) Je maakt er zo'n kind echt dolblij mee he!

   Verwijderen
 5. heel leuk geworden! Ik zag zaterdag voor het eerst een voetbalmatch (en dan nog omdat ik van op de plaats waar ik stond wel moest kijken ;-) ) maar vond het wel een leuk sfeertje met al die 'verklede' mensen.
  Leuk dat zijn naam er op staat, dat geeft wel iets extra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, ja, 't is vooral de sfeer die het leuk maakt he :)

   Ja, ben wel blij dat ik daar nog even de tijd voor genomen heb!

   Verwijderen
 6. Alleen al voor Giel zijn shirt moeten die Rode Duivels toch nog maar een beetje hun best doen hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha, zo geweldig! Hier was de oudste zoon ook bijna zonder ondergoed weg, die outfit, da's al wat telt! Mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, toch grappig die klein mannen he :)

   Dankjewel!

   Verwijderen