zondag 1 mei 2016

Terugblik op April

Op naaivlak had ik het gevoel (te) weinig voor mezelf genaaid te hebben in April en als ik terugkijk klopt dat ook wel. Giel zijn kleerkast werd behoorlijk aangevuld, en dat was ook nodig. Vooral de 2 versies van de Semper sweater en de Choose Your Adventure tee vond ik leuk om te maken. Het zijn ook de favorietjes van Giel dus er zullen nog versies volgen. Deel uitmaken van een testpanel was trouwens een leuke ervaring en dat wil ik zeker nog doen. In Mei zal er zeker nog genaaid worden voor Giel (en ook voor Matthéo), want beide kerels groeien en hebben nieuwe hemdjes, shirts, broeken en shorts nodig.


Maar ik wil ook meer aan mezelf denken op naaivlak, aan stofjes en ideeën geen gebrek! Op te weinig tijd zal ik het ook maar niet steken, want er komt zelfs meer tijd vrij sinds ik deze week besloten heb te stoppen met het beheren van de facebookgroep Gratis Naaipatronen. Behalve meer naaien wil ik ook meer tijd vrijmaken om het patroontekenen beter onder de knie te krijgen en er meer mee te experimenteren. Met een beetje geluk zien jullie hier de komende maanden dan ook wat meer zelfgetekende creaties voorbijkomen.

Ondanks het wisselende weer in April zijn we toch wat vaker buitengekomen. Vaak gewoon in onze eigen tuin of het bos vlakbij, maar we gingen ook naar 2 speelbossen van Bosland, in het Pijnven en in de Lommelse Sahara. Ik hoop wel op zonnige - of tenminste wat droge - Mei-weekends want er staan nog wel wat bossen en kinderboerderijtjes op ons lijstje om (opnieuw) te bezoeken.


Mijn plan was om in April in de tuin te werken, maar veel heb ik nog niet gedaan. Dat wordt dus wel een werkpuntje voor Mei. Het zwemmen heb ik wel weer opgepikt en het lukt vrij goed om 2 tot 3 keer per week mijn baantjes te trekken. Het is nooit slecht om wat aan de conditie en de spiertjes wat te oefenen, maar het is voor mij ook een goede manier om wat negatieve energie weg te krijgen en mijn gedachten te ordenen.

Net als in Maart heb ik afgelopen maand weer wat tijd gemaakt om te lezen. Na Vele hemels boven de zevende van Griet Op de Beeck kon ik niet lang wachten om Kom hier dat ik u kus te lezen. Ook dit boek greep me enorm aan en bleef nazinderen. Geen twijfel dat ik Gij nu ook zal lezen. Daarnaast bleef ook De moed van imperfectie van Brené Brown door mijn hoofd spoken, nog steeds. Een aanrader voor iedereen die moeite heeft om tevreden te zijn met zichzelf en/of meer bezig is met wat anderen denken/verwachten dan wat goed voelt voor jezelf. Voor de lezers onder mijn lezers, je mag me altijd toevoegen op Goodreads.

Zelfs met de donkere wolken in mijn hoofd was April wel een maand vol kleine mooie dingen, wandelingen met het gezinnetje, knutselmomentjes met de zoon, lentekriebels, samen spelletjes spelen, mijn creatie zien in de laatste La Maison Victor, Giel laten helpen in de keuken ... Wat waren jullie mooie momentjes?

10 opmerkingen:

 1. Het is mij gelukt om evenredig achter mijn machine te kruipen en twee rokjes te maken. Verder was een dagje Planckendael met de kids een zalige dag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik zag het, mooi!

   Ohja, Planckendael waren wij ook nog geweest, begin van April, heerlijk daar!

   Verwijderen
 2. Hier lukt het ook niet altijd om voor mezelf te naaien. De jongens hebben wel altijd iets nodig, waardoor ik projecten voor mezelf steeds maar weer uitstel. Deze week heb ik toch eens voor mezelf genaaid. En dat was fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, voila, zo is het hier ook :)

   Maar ik ga nu toch een paar dingen voor mezelf proberen maken!

   Verwijderen
 3. Ben benieuwd naar je creaties voor jezelf. Sportief bezig! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben nu 'Kom hier dat ik u kus' aan het lezen en het bevalt me ook goed. :-) 'Gij nu' leek mij op het eerste zicht minder interessant, maar ik ben al aan het denken dat ik het toch maar een kans moet geven. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijken me leuke speelplekken om eens uit te proberen! Ik vind het altijd leuk te weten wat iemand anders leest :-) Zelf ben ik bijna rond met de Frieda Klein-reeks van Nicci French.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel leuk ja :)

   Ja, ik ook, zo ontdek ik ook weer andere boeken he.

   Verwijderen