dinsdag 1 september 2020

Made with love... and some cursing

Wie mij een beetje kent, weet dat ik eigenlijk geen tassen maak... Het is niet omdat ik niet van tassen hou, integendeel. Het komt vooral doordat tassen naaien "zwaarder" werk is. Dikkere stoffen, nog eens verstevigd, die in dikke lagen gespeld en gestikt moeten worden. Mijn handen - en dan vooral mijn duimen - hebben daar moeite mee. Het leuke is er dan snel vanaf. Dus kijk ik met bewondering naar prachtig zelfgemaakte tassen terwijl ik de mijne nog steeds in de winkel koop.


En toen had Cas een nieuwe boekentas nodig, nou ja, kleuterboekentas, want onze 3-jarige spring-in-'t-veld gaat naar de eerste kleuterklas. Daar waar een boekentas enkel een brooddoos, fruitzakje, koekjesdoos en drinkbus moet bevatten. We keken rond en opeens zag hij dé boekentas... een laptoptas in de vorm van de salopet van Mario Bros, zijn grote held. Maar een laptoptas is natuurlijk veel te groot voor zijn kleine man, dus toonde ik vanalles maar Cas kon niet verleid worden door de boekentasjes die we zagen... 


En dus kreeg ik het zotte idee om op mijn laatste vrije dag voor school nog eventjes een boekentas te maken. Blauwe en rode canvas waren snel gevonden, een katoentje voor de binnenkant lag hier nog in de voorraad, de tassenband en verstelstukken werden gerecycleerd uit een versleten rugzak. 



Het leek me het gemakkelijkst om zelf het patroon te tekenen op basis van de laptoptas, maar met aangepaste verhoudingen, kleiner in breedte en lengte, maar wel dieper. En een rits, want wij trotseren al eens een regenbui, en zo'n boekentas kan ook wel eens ondersteboven gehouden worden. 



Het patroon was vrij snel getekend, en achteraf bekeken ben ik ook niet zo lang bezig geweest met het in elkaar naaien van de rugzak. Ik nam wel de tijd om alles goed te overdenken en gelukkig klopte alles wat ik deed. Het tornmesje mocht zelfs in mijn naaidoos blijven liggen. Met een magneetje om de klep vast te houden en een ster aan de rits was de boekentas helemaal af.



Toch werd er regelmatig gevloekt. Ik maakte de rugzaklinten zo netjes op maat dat het echt wel even prutsen was om 2 lagen tassenband netjes en diep genoeg in die linten te krijgen en daar vast te stikken. Er ontsnapte ook al eens een grom of zucht wanneer ik aan't sukkelen was om de dikke lagen netjes plat te houden om plooitjes te vermijden. En wanneer alles aan elkaar hangt, lijkt ook alles in de weg te liggen waar ik ook niet vrolijk van werd... 






Maar dan... Cas zijn snoet wanneer hij de afgewerkte tas te zien kreeg. Dat maakt alles goed. Hij knuffelde de tas, stak zijn lege brooddoos en drinkbus er in en liep er trots mee rond. Vanmorgen huppelde hij vrolijk naar zijn nieuwe juffen en showde trots zijn nieuwe boekentas. Nee, ik ben echt geen tassenmaker, maar deze uitzondering was wel de moeite waard.




Patroon: geen, geïnspireerd op laptoptas uit de winkel
Stoffen en fournituren: De Stoffenschuur en voorraad







6 opmerkingen:

  1. echt een hele mooie tas! Wat heeft cas een lieve mama

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw niet alleen last minute een boekentas naaien maar ook nog eens zelf tekenen!Knap gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo allemaal, ik ben voorgelogen door zoveel bedrijven die beweren echte geldschieters te zijn, maar al mijn inspanningen zijn tevergeefs geweest, ik heb meer dan 3500 euro verloren aan nepgeldschieters die beweren te zijn wat ze niet zijn. Totdat mijn vriend me voorstelde aan de juiste geldschieter die ik contacteerde en ik met succes een lening van hen kreeg in slechts 48 uur, zou ik iedereen die op zoek is naar een lening zonder angst aanraden om contact met hen op te nemen via e-mail:lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447883183014

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo dames en heren; Heeft u binnen 24 tot 48 uur een snelle lening nodig? Als uw antwoord ja is, zal ik u adviseren om een ​​lening aan te vragen bij Novelty Finance op e-mail via: noveltyfinances@gmail.com OF WhatsApp via: +447915601531.

    NOVELTY FINANCE biedt financiële oplossingen. We bieden allerlei soorten leendiensten (persoonlijke lening, zakelijke lening en vele andere). We bieden ook flexibele en meerdere leningopties, waaronder beveiligde en ongedekte leningen, langlopende en kortetermijnleningen die zijn afgestemd op uw financiële behoeften.

    ✓ Eenvoudige goedkeuring
    ✓ Flexibele aflossingstermijn 6 - 360 maanden
    ✓ Zeer handig - U kunt een lening aanvragen op uw geschikte plaats en tijd.
    ✓ Direct toegang tot uw geld na goedkeuring.
    ✓ Gesubsidieerde rente (3% per jaar)
    ✓ U wordt niet gehaast om de lening terug te betalen, u krijgt de tijd om met de terugbetaling van de lening te beginnen.
    ✓ Geen verborgen kosten
    ✓ Je wordt door het hele proces begeleid

    Hoe toepassen:
    Een lening aanvragen bij ons gaat snel en eenvoudig!
    Stuur ons uw leningaanvraag via;
    E-mail: {{ noveltyfinances@gmail.com }}
    Bel of sms ons via WhatsApp via: +447915601531.
    Voorwaarden zijn van toepassing.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo dames en heren, Heeft u financiële hulp nodig? Ik ben Susan Benson. Ik ben geldschieter en ook financieel adviseur.

    Heeft u een zakelijke lening, Persoonlijke lening, Hypothecaire lening of lening nodig om uw project te voltooien? Als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn kantoor. We bieden allerlei soorten leningen, waaronder langlopende en kortlopende leningen, gedekte en ongedekte leningen en nog veel meer. Schrijf ons voor meer informatie via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur me rechtstreeks een bericht op WhatsApp via: +447360502110 en ontvang direct een reactie.

    Een lening van een betrouwbaar en bekwaam bedrijf is wat u nodig heeft om uw doel te bereiken. Wij zijn een uitgebreide financiële dienstverlener en we doen er alles aan om u te helpen al uw ambities waar te maken. Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van gestructureerde financieringsoplossingen aan particulieren en bedrijven op de meest effectieve en snelste manier.

    * U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
    * Flexibel bedrag - U bepaalt zelf hoeveel u wilt lenen.
    * Snelle Directe Financiering - Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
    * Flexibel rentepercentage van 3%.
    * Hoge goedkeuringspercentages
    * Flexibele terugbetaling - U kiest de terugbetalingsdatum, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een periode van 1-30 jaar.
    * Eenvoudige online applicatie.
    * Persoonlijke begeleiding en expertise.
    * Geen verborgen kosten

    Loop geen kans mis door een gebrek aan financiën. Neem nu contact op met mijn bedrijf, we kunnen u helpen met een lening omdat we talloze individuen en organisaties hebben geholpen die over de hele wereld met financiële problemen te kampen hadden

    Voor meer informatie over ons leenaanbod kunt u ons uw leenverzoek sturen via
    E-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Tussenpersonen/consulenten/makelaars zijn welkom om hun klanten mee te nemen en zijn 100% beschermd. In het volste vertrouwen zullen we samenwerken in het belang van alle betrokken partijen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ben je het zoeken naar leningen en hypotheken beu, of word je constant afgewezen door banken en andere financiële instellingen of een microfinancieringsregeling. Hiermee willen wij u informeren met 100% garantie dat wij leningen van elk bedrag aanbieden tegen een rentepercentage van 2% per maand. Wij verstrekken LENINGEN voor bedrijfsontwikkeling. concurrentievoordeel/bedrijfsuitbreiding. Zorg ervoor dat we gecertificeerd, betrouwbaar, betrouwbaar, efficiënt, snel en dynamisch zijn. en deelnemende financier voor onroerend goed en elke vorm van zakelijke financiering, wij verstrekken langlopende leningen voor maximaal twee tot vijftig jaar en alle rentetarieven en berekenen en maken jaarlijkse betaling mogelijk E-mail: loancreditinstitutions00@gmail.com.

    Wij bieden de volgende soorten leningen aan en nog veel meer;

    * Persoonlijke leningen (lening zonder onderpand)
    * Zakelijke leningen (onbeveiligde lening)
    * Consolidatielening
    * Combinatielening
    * Verbouwing

    Om contact op te nemen voor het zoeken naar een lening, antwoordt u met uw e-mail-ID, zodat ik u meer kan sturen ter goedkeuring
    Bedankt, neem contact met ons op via e-mail: loancreditinstitutions00@gmail.com
    bel of WhatsApp: +393512114999

    BeantwoordenVerwijderen