woensdag 3 januari 2018

Chillen met Rocco


Rocco trok mijn aandacht al vanaf de eerste teasers die verschenen. Die plooitjes, ik vond ze geweldig! Ik kocht het patroon dan ook al vlak na de lancering maar voor ik ermee aan de slag kon gaan had ik nog enkele andere projecten op mijn to do lijst staan. Eigenlijk een heleboel, maar de Rocco schoof snel omhoog want zo'n comfy outfit is ideaal om in te "chillen" tijdens de kerstvakantie.


Ik ging aan de slag met een olijfgroene french terry die ik uit mijn stoffenvoorraad koos. Een zachte effen stof, niet te dik en niet te dun (behalve voor de broek misschien die echt enkel binnen gedragen kan worden). Met wat puzzelen kreeg ik sweater en broek in maat 128 uit 1,5m stof. Eigenlijk kon ik ook de boordjes nog uit de stof krijgen maar het leek me mooier die in een antracietgrijze boordstof te doen. 


Zoals we gewend zijn bij Zonen09, krijg je ook bij dit patroon een erg duidelijke werkomschrijving. Sowieso is het geen project waar ingewikkelde technieken aan te pas komen. Ik nam wel mijn tijd voor de plooitjes, maar dit is wel een precisiewerkje dat ik graag doe. Ik koos trouwens voor een beetje asymmetrie want voor de rechtermouw knipte ik een standaardmouw zonder plooitjes. 


Ik ben niet zo'n touwtjesfan wat kleding betreft dus ik was eerst van plan helemaal geen touw in de tailleband te steken. Maar ik had toevallig een antracietgrijs touwtje (ooit uit één of andere sweater getrokken vermoed ik) en het leek me wel leuk om de broek zo nog een accentje te geven. Ik zette de eyelets - en dat ging niet zonder gemopper - en trok daar een stukje touw door dat ik aan de binnenkant van de tailleband sloot. Het touwtje gaat dus niet rond de taille en dient enkel maar voor de sier, al vond Giel het blijkbaar vanaf de eerste seconde een goeie plek om zijn vingers achter te steken... 


Het resultaat mag er zijn en de trui zal ook buitenshuis gedragen kunnen worden op een andere broek. Eens thuis denk ik dat Giel een jeansbroek dan snel zal inwisselen voor deze comfy broek. Of ik maak gewoon nog een Rocco sweatpants in een geschikter stofje om wel mee naar buiten te gaan ;)



Patroon: Rocco Sweater & Sweatpants - Zonen09
Stof: olijfgroene french terry uit mijn stoffenvoorraad

28 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Dankjewel, hij vindt ze zelf in elk geval zalig en manlief heeft gevraagd wanneer de zijn gemaakt wordt ;)

      Verwijderen
  2. Echt tof! Zo zou ik ook wel een outfit willen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Awel, ik ga me er zelf ook eentje maken, denk ik... maar eerst voor de grote vent ;)

      Verwijderen
  3. heel mooi! de rocco zal hier ooit wel gekocht worden maar eerst de rest van mijn to sew lijstje afwerken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb meteen de hele bundel gekocht, want ik wist meteen dat ik voor Michel ook eentje wil maken. En Giel zal al niet zo gek lang meer in de kindermaten passen ;)

      Ben er zeker van dat jouw ventje ook blij gaat zijn met de Rocco!

      Verwijderen
  4. Deze vind ik echt op en top! Geeft me zin om verder te naaien!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. wat hebben jongens toch met touwtjes in hun broeken bij mijn tweede rocco was dat touwtje er al snel uit, wel slim om niet helemaal rond te gaan, ik mag na elke draagbeurt het touwtje er terug in doen van de zoon:-)
    Wel een tof exemplaar

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ohjee, dat geprul is al erg genoeg om één keer te moeten doen!

      Dankjewel!

      Verwijderen
  6. Fan van Rocco, sowieso <3. Ook van Giel in Rocco, zo blijkt ;).
    Ik vind het perfect zo, met de antracietkleurige boordstof, het breekt het geheel een beetje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat zal wel!! Jouw versies zijn prachtig!!

      Eigenlijk vind ik het echt wel schoon, zo'n kereltje in een comfy outfitje :)

      Zonder antraciet was hij helemaal een olijfje ;)

      Verwijderen
  7. Reacties
    1. Hij voelt zich in elk geval megacool in zijn Rocco outfit ;)

      Verwijderen
  8. Die Rocco blogberichten doen me enkel maar meer goesting krijgen om er ook eentje te maken. Of een paar :p

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk niet dat je bij eentje gaat kunnen stoppen ;) En heb je ook al die meisjesversie gezien? Dus voor je dochter kan je er ook zeker mee aan de slag!

      Verwijderen
  9. Heel mooie outfit! Leuk met die plooitjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooi zeg. Giel ziet er heel content uit: goed gedaan mama 💪

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hier ook een fan van de Rocco. De combinatie met donkere boordjes is erg geslaagd! En door de plooitjes vond ik het een 'jogging' waar je ook buitenshuis perfect mee wegkomt. Heb er ook net eentje klaar: stik jij de heupboord tot net tegen de elastiek of heb je ook nog wat speling? Hier altijd schrik dat de elastiek niet mooi zit....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helemaal mee eens, als ik een versie in stevigere stof maak, mag de broek ook zeker buiten gedragen worden.

      Wat de elastiek betreft, doe ik dat altijd anders, want ik vind het verschrikkelijk om kort langs de elastiek te stikken terwijl dat het stof ook nog opstropt hier en daar... Ik stik dus eerst een tunnel, net iets breder dan de elastiekbreedte en ik laat aan de achterzijde een gat groot genoeg om daarna de elastiek door te rijgen. Dan moet ik maar een klein stukje afstikken langs de rand... En na het plaatsen van de elastiek verdeel ik het stof mooi en dan zet ik die elastiek ook nog op een paar plaatsen vast zodat ik geen gedraaide elastiek krijg na het wassen...

      Verwijderen
  12. Welja, vandaar dus mijn vraag, omdat ik meestal ook 'elastiekenvrees' heb. Meestal deed ik het ook zoals jij beschrijft maar volgde nu mooi de handleiding van Zonen09. Tot mijn verbazing zat er daarna dus wel nog heel wat speling (wel zeer rekbare stof). Misschien zet ik de elastiek inderdaad best nog eens vast in de zijnaden bvb. (Hopelijk dan nog genoeg verspreidde rek...)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij mij is het resultaat op die manier ook niet zo mooi, dus doe ik het op mijn manier... als je mooi verdeelt voor je het vastzet blijft die verdeling eigenlijk heel mooi...

      Verwijderen
  13. Een hele mooie Rocco! Een goeie keuze om de boordjes grijs te doen, ik ben fan!

    BeantwoordenVerwijderen