zondag 14 mei 2017

Speeltijd: op Teutentocht in Eksel

Het is een hele tijd geleden dat we nog eens een uitstap deden die het vermelden waard is. De laatste maanden van de zwangerschap mocht ik niet meer wandelen, de eerste weken na de geboorte zat het er ook niet in, het weer en de agenda gooiden roet in het eten... maar vandaag, net op moederdag gingen we nog eens op tocht.




Uit mijn eerdere blogberichten was al duidelijk dat wij liefhebbers zijn van Bosland, "het grootste en meest kindvriendelijke natuurproject in Vlaanderen". Maar met een kleine baby die nog regelmatig moet eten en een kinderwagen zijn niet alle wandelroutes doenbaar. Toen ik zag dat Bosland ook een interactieve dorpswandeling van 2,5km heeft - goed toegankelijk voor kinderwagens/buggy's - wist ik dat we die dit voorjaar zouden doen.



Vooraf download je een app op je smartphone of (nog beter) tablet en je zorgt voor een volle batterij. Bij het kerkplein van Eksel centrum begint de Teutentocht die je kinderen laat kennismaken met de teuten, rondreizende handelaars uit de 16de tot begin 20ste eeuw.



De route wordt via de app aangegeven en je krijgt een signaal als je een filmpje moet kijken, een tekstje moet lezen of een vraag moet oplossen over de omgeving waarin je bent. Op een speelse en interactieve manier komen de kinderen meer te weten over de teuten en kijk je met een ander oog naar de omgeving.



De route was goed toegankelijk en vooral de smallere binnendoorweggetjes vonden we fijn. Vooral omdat Giel daar wat vrijer kon rondlopen, want langs de openbare weg is het verder natuurlijk goed uitkijken, zeker omdat je regelmatig de straat moet oversteken. Giel (3de kleuterklas) vond het hele teutenverhaal wel interessant al denk ik dat het voor iets oudere kinderen nog net iets leuker is. Het gebruik van de filmpjes en de vragen op de app maken het natuurlijk ook wat leuker voor kinderen.



Informatie over deze route en een heleboel andere routes en activiteiten van Bosland vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten