woensdag 31 augustus 2016

Terug naar school!

Giel ziet het helemaal zitten! De vakantie was voor hem heel leuk en was mooi gevuld met allerlei activeiten, maar toch kijkt hij ernaar uit weer naar school te gaan en zijn vriendjes weer te zien.  En dat mag in een leuke outfit!Ik kocht het stofje vorige zomer op een marktje in Nederland tijdens onze vakantie. Een goedkoop stofje, maar het trok mijn aandacht. Giel is al een hele tijd geïnteresseerd in cijfers en sommen, dus ik wist dat ik hem hiermee blij zou maken. De combinatie met de rode stof en paspel zat ook al snel in mijn hoofd. Maar het stofje bleef dus toch een jaar liggen. Toen ik bij het begin van de zomer het stofje weer tegenkwam, wist ik dat dit een hemdje voor 1 september moest worden.Ik maak graag hemdjes, al was het al een tijdje geleden. Paspel gebruiken was al veel langer geleden, waarom eigenlijk? Af en toe twijfelde ik waar ik precies de rode stof zou gebruiken, of en waar ik rood stiksel zou gebruiken en op welke plaatsen de paspel gebruikt zou worden. In plaats van een perfect matchend borstzakje koos ik deze keer voor een borstzakje dat schuin geknipt werd. En ik ben wel blij met mijn keuzes. De uitvoering ging ook vlot en vrij goed.Perfect is het niet, maar ik ben toch tevreden. Behalve over de foto's. Dat is hier keer op keer een gemopper en een gezaag van mij, dus manlief heeft me nu gesmeekt om te investeren in een betere camera ;) Dus als iemand tips heeft, laat maar horen.

Patroon: Lars hemd - Zelfgemaakte Kleertjes 3 
Stof: marktje in Nederland
Knopen en paspel: Veritas

20 opmerkingen:

 1. De foto's zijn prima! Het hemdje is keimooi en Giel is zijn coole zelve! Niet mopperen, 't is perfect zo! Vooral veel plezier morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet echt een massa foto's nemen om er een paar bruikbare over te houden.. soms echt wel frustrerend. Ik ben al blij dat Giel op de foto wil, maar ik wil hem ook geen uur laten poseren :D

   Giel is weer tevreden en dat is het belangrijkste.

   Verwijderen
 2. Geweldige outfit voor de eerste schooldag. Foto's zijn leuk hoor! En die foto problemen...zo herkenbaar. Wij hebben best een goede camera, ben ook al wat beter geworden in experimenteren met de verschillende standen en dan nog.... 50 tot 100 foto's voor 1 blogpost.... En sommige outfits zijn hier zelfs ongeblogd gebleven door serieuse tegenzin bij de modellen....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien dat het wel een typische bloggerfrustratie is... en dat ik op vlak van foto's ook gewoon strenger geworden ben, minder tevreden... maar toch zou een betere camera al een beetje helpen :D

   Ik wil Giel ook niet forceren, ik merk wel als we er een spelletje van maken met ballonnen of de bellenblaas dat het beter gaat :)

   Verwijderen
 3. Heel mooi! Giel staat er super mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een heel mooie outfit voor die eerste schooldag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig! Het is wel het ideale stofje om het schooljaar te starten zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vond ik ook :) En Giel is sowieso zot van cijfertjes.

   Verwijderen
 6. Hele toffe outfit. Foto's nemen als ze er geen zin in hebben is een moeilijke opdracht maar je hebt dat prima gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb al gemerkt dat we hem zoveel mogelijk moeten entertainen en laten spelen. Op die manier heeft hij minder het gevoel dat het poseren is ;)

   Verwijderen
 7. Zeer school door de print. Ideale gelegenheid dus. Wij hebben een nikon, maar ik neem steeds meer foto's met mijn smartphone. Dat lijkt meestal prima te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja he, dat vond ik ook.

   Met mijn smartphone probeer ik het ook wel eens, maar dat is maar een heel simpel modelletje...

   Verwijderen