zondag 5 juni 2016

Stip(t) op tijd!

Wanneer ik dit stofje precies kocht, weet ik niet meer, maar het was zeker één van de eerste keren dat ik bij Lizzy l'Oiseau kwam. De kleurencombinatie van de bruine achtergrond en turkooise stippen vond ik heel mooi. Ik wist meteen dat ik er een jurk van zou maken, een simpel model zonder al te veel tralala. Het stofje werd meteen gewassen en lag sindsdien te wachten in de stoffenkast.


Het was dus hoog tijd om er iets mee te doen. Met het vooruitzicht van een schoolfeest van zoonlief in de namiddag en het optreden van mijn vroegere dansgroep op een turnfeest in de avond... en helemaal niks anders om te dragen - je kent dat, schoot ik dus eindelijk in gang. Het patroon van Knipmode dat ik ook gebruikte voor mijn jurk voor de bruiloft van mijn broer werd weer bovengehaald. De nepen lopen hier van de taille naar de borsten. Ik paste die jurk nog even om zeker te zijn dat de pasvorm nog goed was en dat was gelukkig zo.


Aan de heupen versmalde ik een beetje, net zoals de vorige keer. Deze keer maakte ik de jurk wel met mouwtjes, maar ik wou geen gerimpeld mouwtje, dus ik tekende zelf een mouwtje. Ik tekende eerst een basismouw, knipte die in 3 delen en verbreedde deze vanonder met 1,5cm. Ik probeerde even in een stukje laken en het zat meteen goed. Vrijdagavond werden de zomen nog met de hand afgewerkt, een klus die ik niet zo graag doe en tergend traag gaat naar mijn gevoel, maar toch een resultaat geeft waarvoor ik die extra moeite overheb. De jurk moest af, want zaterdagochtend was er geen tijd meer. Om 00.30u kon ik gelukkig mijn bedje inkruipen.


Gisterenmiddag werden er nog gauwgauw foto's gemaakt, we stonden op het punt te vertrekken naar het schoolfeest. Ik genoot van het enthousiaste optreden van Giel in de namiddag, van de schitterende dans- en turnoptredens 's avonds, en jawel, ook van de complimentjes over mijn jurk.

Patroon: jurk 29 uit Knipmode nr. 3 - Maart 2015
Stof: Michael Miller Fabrics - gekocht bij Lizzy l'Oiseau in Heppen

46 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dankjewel!! Ja, dat is toch één van mijn favoriete paren :) Zitten ook goed!

   Verwijderen
 2. Prachtige jurk, hippe coupe en great shoes !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nice, idd mooie stof! Knap gedaan met die mouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!! Steeds minder schrik om mijn eigen ding te doen met patronen ;)

   Verwijderen
 4. Deze staat je echt super!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Stip deze maar aan als een toppertje! 👌

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Stip deze maar aan als een toppertje! 👌

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Staat je heel goed! En je kan je jurk al meteen aan met het blotebenenweer 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is een mooi modelletje, vond he tal bij het vorige jurkje! Dat patroontje ga ik toch ook even opsnorren! Leuke combinatie! Ik heb je precies niet gezien op het schoolfeest :o/ Zullen waarschijnlijk aan de andere kant van het podium gezeten hebben... en ik kwam zo al ogen te kort ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je het thuis niet hebt liggen, wil ik wel eens kijken. Volgens mij staat hetzelfde jurkje in een Stitched by you die ik dubbel heb ;)

   Ik heb jou op afstand gezien tijdens de optredens, je stond inderdaad aan de andere kant van het podium. Daarna zijn we nog even naar de Vlaamse Kermis geweest en dan moesten we weer verder.

   Verwijderen
  2. Super! Heb die boekjes niet liggen, dus wil die altijd wel een keertje uitlenen, wanneer het past! We zijn zaterdag ook niet gebleven op het schoolfeest, want we hadden nog bezoek (vejaardag) en taart :o)

   Verwijderen
 9. Wauw, dit kleedje past je perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi eh, ik hou echt wel v soberheid en strakke lijnen! Ook meegenomen als het model direct goed zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind het leuk dat je meer en meer blogt over wat je naait... nu je meer tijd hebt ;)
  Leuke jurk alweer! 't Zal wel zijn dat het fijn is om daar complimentjes over te krijgen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is echt zo'n verademing nu ik meer tijd en ruimte heb!! Nu, eerlijk is eerlijk, ik was niet verplicht zoveel tijd in het beheer van de groep te steken, maar ik deed het bijna automatisch. Nu heb ik ineens zoveel ruimte om te naaien, te lezen, te bloggen, ... heerlijk!!

   Dankjewel!!

   Verwijderen
 12. Geweldig! Last minute naaien, is extra belonend als je de complimenten dan hoort. En terecht!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nepen dus, wat zei ik je ;-). Mooi modelletje!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Amai, je hebt de laatste tijd precies weer mooie jurkjes gemaakt. Knap! :-)

  BeantwoordenVerwijderen