zaterdag 21 mei 2016

Sprookjes bestaan niet...

... zelfs niet als je aan de slag gaat met de Sprookjesboomstofjes van de Efteling. Matthéo koos het stofje met de wolf en de pootafdrukken en wilde er een hemd met korte mouwen van. Ik nam alles geknipt en verstevigd mee naar Kelly waar we samen met Inge zouden naaien met een glaasje cava. Een hemdje, dat gaat eigenlijk wel vlot intussen en ik doe het ook graag.

Toch kan er hier en daar nog iets misgaan. Zo merkte ik bij het strijken van het borstzakje (dat gelukkig nog niet opgenaaid was) dat er een vlek op zat. Dat kon ik dus niet meer gebruiken. Ik vreesde dat ik niet genoeg stof meer had voor een matchend borstzakje, maar gelukkig vond ik thuis toch nog net het juiste stukje stof. Het borstzakje lukte trouwens ook best goed, al ben ik niet 100% tevreden.


Lag het aan de babbels, de bubbels of nog iets anders, maar na het jammerlijke vlekje op het borstzakje ging ik aan de slag met de kraag en was ik zo slim om de kraagvoet aan elkaar te naaien zonder de kraag ertussen te zetten. Goed bezig dus. Gelukkig was dit snel losgetornd en juist in elkaar gezet. Daarna besliste ik toch dat het wel genoeg was. De volgende ochtend zette ik thuis de kraag aan de panden en werkte het hemdje verder af.


Bijna klaar wilde ik een draadje kort aan het stof afknippen, maar knipte ik daarmee ook in de stof. Helaas had ik geen stof meer over voor een nieuwe mouw, en kon ik nu niet veel anders doen dan er een stukje vliesvoering onder te strijken. Er werd ook met de mammie van Matthéo overlegd en zij vindt het niet nodig nieuwe stof te gaan halen en het hemd terug uit elkaar te gaan halen. Gelukkig is het gebeurd vlakbij de naad van de mouw, aan de achterzijde en moet je al goed kijken om het te zien, maar ik weet het en ik baal ervan.


Misschien moet ik het zien als een oefening in het loslaten van mijn perfectionisme. Niet perfect, maar goed genoeg? Ik weet het nog niet... momenteel kan ik nog niet naar het hemdje kijken zonder mezelf verwijten te maken. En heb ik toch zin om nieuwe stof te gaan halen en dat mouwtje te vervangen...

Stof: Sprookjesboom stoffen Efteling - Stoffencircus
Knopen: Veritas
Patroon: Lars hemd - Zelfgemaakte Kleertjes 3

37 opmerkingen:

 1. Wat een leuk hemdje, echt supertof! Ik begrijp dat je baalt! Dit perfectionisme is zo herkenbaar...maar zo moeilijk los te laten:(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, het is inderdaad heel moeilijk om los te laten!

   Verwijderen
 2. Dat foutje ziet niemand! Supermooi hemdje! Matthéo zal wel heel blij zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien wel, maar ik weet het he :d

   Ik denk inderdaad wel dat Matthéo gewoon heel blij gaat zijn.

   Dankjewel!

   Verwijderen
 3. Ik heb zitten kijken en kijken, maar zie dat niet aan de mouw hoor! Integendeel, ik vind het echt heel geslaagd en ben zwaar onder de indruk van die perfect doorlopende print aan dat zakje!! Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Laat het los...! Makkelijker gezegd dan gedaan, maar doe toch maar een poging! ;o) Het was gewoon het karma van die grote boze wolf ;o) Het is een keiferm hemdje voor hem geworden! Matthéo gaat zeker en vast content zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe een poging want ik weet dat ik dat best doe :D Ik zing al heel de dag "Let it go" met wisselend succes :p

   Verwijderen
 5. Misschien geen perfect hemdje maar ze leefden nog lang en gelukkig en in het volgende hemdjessprookje kwam alles goed ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Misschien geen perfect hemdje maar ze leefden nog lang en gelukkig en in het volgende hemdjessprookje kwam alles goed ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik probeer de laatste tijd om ook met minder dan perfect content te zijn, is niet gemakkelijk hè. Maar wel een mooi hemdje hoor. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet gemakkelijk, maar naar het schijnt wel de moeite waar :)

   Verwijderen
 8. Een wolvenhemdje hoort een scheur(tje) te hebben :-)
  Absoluut niet zichtbaar hoor !
  Probeer het om te draaien en prijs je gelukkig dat het niet op een in het oog springende plaats gebeurde ;-)
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, zo kan ik het ook zien :)

   Ja, je hebt wel gelijk, er waren veel ergere plekken denkbaar :)

   Verwijderen
 9. jij bent veel te streng voor jezelf.... zo'n mooie en hippe creatie!
  wees mr trots op jezelf

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super tof hemdje! En idd, als je het eenmaal weet...Ik was van de week op zoek naar een leuke tekst en kwam op pinterest tegen: "Niet perfect, Wel uniek" Onthoud die maar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo fijn, dat hemdje! Jammer van de mouw, ik kan me inbeelden dat je dat helemaal niet fijn vind... proberen los te laten, van hieruit is er niks te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Supermooi! En proberen los te laten...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Maar allez seg! Zo'n schoon hemdje! Jij bent de enige die dat ziet. Je bent inderdaad te streng voor jezelf, maar dat zijn perfectionistische mensen altijd. Probeer het maar wat losser te laten want van hieruit zie ik geen enkel foutje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, ik probeer het, maar 't is niet direct iets waar ik goed in ben, in loslaten. Ik zal het zien als een kans om me erin te oefenen ;)

   Verwijderen
 14. Zo mooi, zo netjes! Hierboven is alles al gezegd.... Op de momenten dat bij mij het perfectionisme doorslaat dan denk ik aan mijn allereerste naaisel. Zo trots als ik was op dat cirkelrokje, de imperfecties zag ik niet eens....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is ook wel waar, er zijn al veel ergere dingen gebeurd onder en rond de naaimachine :D

   Verwijderen
 15. Mooi mooi mooi! En hoe zotjes is dat zakje, perfect doorlopend qua print!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zo schoon en toch niet helemaal tevreden??! Amaai, best dat je dan sommige van mijn creaties niet van dichtbij ziet! :-) ik vind het hemdje echt super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zo'n schoon hemdje! En als het een troost is, ik heb dat ook ooit voorgehad. Nog rap iets willen bijknippen en hopla, het was gebeurd :) maar niemand ziet het van dichtbij hoor ;) en die doorlopende print is echt knap

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben dus niet de enige! In een flits is het gebeurd he!

   Dankjewel!

   Verwijderen
 18. Ik snap het en zou er zelf ook ongelooflijk van balen. Ik kan daar zelf echt niet tegen, ik kijk dan telkens tegen die fout aan. Maar eerlijk is eerlijk: ik zie het niet op je foto en Mattheo zal er heus niet van wakker liggen! Ik gaf ooit een wikkeldeken af dat ondersteboven geknipt was, daar heb ik ook efkes voor moeten slikken zenne. Heb het wel niet verteld aan de ontvangers....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je moet wel een beetje met je neus op gaan zitten om het te zien, maar toch :p Voor mij zal het altijd zichtbaar zijn, maar 't is waarschijnlijk vooral voor mij zo opvallend...

   ik merk toch dat iedereen wel eens zoiets meemaakt en de meesten er idd serieus van balen :)

   Verwijderen
 19. Ik begrijp je volledig. Ik heb al een aantal keer iets weggegooid omdat ik iets fout had gedaan.. Maar nu probeer ik het los te laten: niet perfect is ook ok, niet perfect is ook ok, ... (en als je dan 1000000 keer herhaalt geloof je het bijna :p)

  BeantwoordenVerwijderen