zondag 23 augustus 2015

Speeltijd: aardbeienland

Wie zou nu nee zeggen tegen een uitstapje naar Aardbeienland! De naam deed ons al watertanden! Maar... een aardbei is maar een aardbei en ik vroeg me toch af of het een rit naar Nederland (Horst aan de Maas) waard zou zijn. Maar het park overtrof al mijn verwachtingen!


Het moment dat je het park binnenwandelt kom je terecht in een ontspannen en sprookjesachtige sfeer. We werden vriendelijk ontvangen en wegwijs gemaakt om er een leuke dag van te maken. 

Speurtocht

Er zijn 2 verkenningsroutes in het park, plaatjes van een boterham of een aardbei waarnaar je op zoek gaat en die je route bepalen. Sommige plaatjes trokken meteen de aandacht, voor andere plaatjes moest je behoorlijk gaan zoeken. Héél leuk voor kinderen die graag op verkenning gaan. Een plaatje niet vinden is trouwens geen probleem, maar het was gewoon fijn om ze toch allemaal te vinden.Onderweg is er veel te zien zoals mooie uitbeeldingen van sprookjes, wetenswaardigheden en wijsheden, en ook veel te doen voor kleine kinderen. Huisjes, trapjes, deurtjes, tunnels, .... terwijl je op een gemoedelijk tempo doorheen het park wandelt.Behalve de route komt de speurtocht ook met een woordpuzzel. Elk plaatje bevat een weetje en het woord dat in hoofdletters staat, vul je in en op het einde van de tocht kom je tot een nieuwe wijsheid. Een goed ingevulde puzzel verdient op het einde van de tocht een lekkere verrassing.


Zelfplukveld

Bij de ontvangst wordt al gevraagd of je zin hebt om zelf aardbeien te gaan plukken en als je dat wilt, krijg je een tijdstip toegewezen. Omstreeks dat moment mag je op een aangewezen stuk aardbeitjes plukken (2€/bakje). Het aarbeien plukken doe je gewoon voor het plezier, want een bakje kopen is goedkoper ;) Je betaalt dit bij het plukveld, dus dan kan je definitief beslissen of en hoeveel je wilt plukken. 


Spelen

Overal zijn kleine speelplekken waar kinderen zich kunnen uitleven én inleven. Vooral de uitdagende glijbaan in de hooischuur was een succes. En niet alleen de kinderen leefden zich uit... 


Bij de start krijgen de kinderen ook een kleurtekening mee die ze onderweg aan de kleurtafels mogen inkleuren. Een ingekleurde tekening kan op het einde van de dag ingeruild worden voor een mooie verrassing (een aardbeienplantje).

Eten & Drinken

Het park heeft een groot terras waar je terecht kan voor eten, drinken, ijsjes, ... In het park zijn er ook verschillende picnic-tafels (binnen en buiten) waar je terecht kan. Wij bestelden (2 dagen vooraf) een mooi gevulde picnic-mand met aardbeienconfituur en ander beleg, aardbeiensapjes en smoothies én verse aardbeien natuurlijk. Bij de aankomst wordt gevraagd omstreeks welke tijd je de mand wenst op te halen.


De hoeveelheid was zeker genoeg, maar ook niet zoveel dat er een hoop weggegooid zal moeten worden. En trouwens! Na de picnic wordt alles gewoon fris aan de kant gezet in de keuken om later de rest op te eten of netjes ingepakt mee naar huis te nemen. 

Winkeltje

Behalve de typische hebbedingetjes die je in een park kan kopen, kan je in het parkwinkeltje ook verschillende aardbeienplantjes kopen en allerhande soorten aardbeien. Voor je beslist welke aardbeien je koopt, kan je advies vragen en mag je lekker proeven van de verschillende variëteiten.

Praktisch

Het park is gemakkelijk te bereiken en de parking die tegenover het park ligt is gratis. Ook het sanitair is gratis toegankelijk én proper. Mijn zus meldde even dat het licht in een van de toiletten stuk was en even later was dit lampje al vervangen. Het park is ook goed toegankelijk voor buggy's en rolstoelen.

De entree ligt tussen €7,50 en €9,50 en daarvoor krijg je dus toegang tot het hele park, een speurroute en voor de kinderen een tekening die geruild wordt voor een aardbeienplantje. Het park biedt meer dan genoeg om een hele dag te spenderen en is dus zeker zijn geld waard.

Meer info op de website van Aardbeienland

Voor wie?

Ideaal voor gezinnen en kleine groepen met jonge kinderen (peuters t/m lagere school) en voor iedereen die verlekkerd is op aardbeien en er meer over wil weten. Met een grote groep zou ik hier niet meteen naar toe trekken tenzij je niet samen door het park trekt.

5 opmerkingen:

 1. Wanneer ben jij geweest? Ik ging 14-8 met de oudste, een mama-zoon dagje. De glijbaan in de hooischuur was ook favoriet. Ik vond het ook echt tof, alleen vond ik het soms ook wat vergane glorie, als in dat een laag verf een groot verschil zal maken. Maar daar letten kids niet op! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zijn gisteren geweest :) Ik weet wat je wilt zeggen, al vond ik dat wel bij dat hele sfeertje passen ;)

   Verwijderen
 2. Wow ziet er super leuk uit!! Wil ik ook wel eens doen!
  merci voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke tip! zet ik op het lijstje voor het voorjaar :-)

  BeantwoordenVerwijderen